Tammikuussa 2019 Helsingissä käynnistyy Sinkkukahvila-toimintamuoto, jossa on mahdollista tavata uusia ihmisiä turvallisessa ympäristössä.

Toiminta on suunnattu erityisesti autismikirjon nuorille aikuisille, mutta tervetulleita ovat kaikki kiinnostuneet.

Sinkkukahvilan ideana on tarjota rauhallinen paikka uusiin ihmisiin tutustumiselle. Tilaisuudessa on myös läsnä ohjaajia, joilta voi tarvittaessa pyytää tukea sosiaalisiin tilanteisiin.

– Tarve matalan kynnyksen sinkkutoiminnalle on noussut esille monissa palveluissa. Ihmiset ovat suoraan toivoneet tapahtumaa, jossa on huomioitu erityisen tuen tarpeessa olevat henkilöt. Monet yksinäisyyttä kokevat asiakkaamme ovat ilmaisseet kaipuun kumppaniin, mihin nyt tällä toiminnalla pyrimme vastaamaan, kertoo hankesuunnittelija Veera Virta Sexpo-säätiöstä.

Helmikuusta lähtien Sinkkukahvilassa on mahdollisuus osallistua Slow dating -tapahtumiin, joita on ohjaamassa näyttelijä ja tapahtumatuottaja Kristiina Puukko. Slow dating on deittitapahtuma, jonka ideana on kiireetön kohtaaminen.

Sinkkukahvila järjestetään koko kevään ajan Sture Cafe Clubilla parillisten viikkojen tiistai-iltoina klo 18-20, alkaen 8.1. Sinkkukahvilan ohjaajina toimivat Sexpo-säätiön hanketyöntekijä, toimintaterapeutti Nina Kalliomäki ja Autismisäätiön työntekijä, kokemusasiantuntija Orjo Pättiniemi.

Lähde: Sexpo

Kuva: Sinkkukahvila