Näyttelijä ja hyvinvointivaikuttaja Kerttu Rissanen nähdään uudessa Äärimmäinen matka -seikkailuohjelmassa, joka alkaa Discovery+-palvelussa ja TV5:llä 26. lokakuuta.

Rissanen kertoo ohjelman pressitilaisuudessa Äärimmäisen matkan kuvausten vaatineen häneltä paljon henkisesti. Sarja kuvattiin Islannin hyisissä maisemissa äärisääolosuhteissa, jossa kilpailijat joutuivat kärsimään usein esimerkiksi yllättävistä lumimyräköistä.

– Kaiken sen kylmyyden keskellä oli välillä haastavaa jaksaa jatkaa eteenpäin. Olen kuitenkin periksiantamaton ihminen, enkä luovuta helpolla. En olisi antanut itselleni anteeksi, jos olisin jättänyt kilpailun kesken, Rissanen toteaa Metropolille.

Rissanen kuvailee Äärimmäinen matka -kokemustaan hienoksi ja ainutlaatuiseksi. Hän on aiemmin osallistunut muun muassa Selviytyjät Suomi -ohjelmaan, joten selviytymis-realityt selkeästi kiinnostavat naista.

– Rakastan haastaa itseäni, Rissanen myöntää.

– Välillä mietin itsekin ohjelmiin osallistuessani, että: ”miksi lähdin tähänkin taas mukaan”, hän jatkaa nauraen.

– Nämä tosi-tv-ohjelmat ovat kuitenkin kasvattaneet minua tavalla, jota ei voi muualla kokea. Tulen ohjelmista takaisin aina aiempaa väsyneenpänä mutta hyvin paljon henkisesti rikkaampana. Kuvausten kautta olen löytänyt itselleni monia sydänystäviä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kulunut vuosi on ollut Rissaselle raskasta aikaa hänen vaikean sairastelukierteensä vuoksi. Haastavien aikojen keskellä on ystävien ja läheisten läsnäolo muodostunut Rissaselle tärkeäksi henkireiäksi.

– Kesä oli todella vaikea. Minulla on ollut antibiooteista johtuvia suolisto-ongelmia ja sairastin siinä sivussa myös keuhkokuumeen. Olen joutunut keskittymään aiempaa enemmän perusjaksamiseen ja siihen, että pidän itsestäni huolta, Rissanen kuvailee.

Rissanen on sairaana tälläkin hetkellä, mutta tunnelin päässä siintää jo valoa:

– Kun sain ulosteensiirron ja hoitoa suolisto-ongelmaani, on oloni parantunut huomattavasti. Olen siitä todella onnellinen!

– Tämä nykyinen flunssa on vain pieni takaisku. Toivon todella, että saan nyt itseni kuntoon. Haluaisin saavuttaa pitkästä aikaa tilan, jossa minulla on aidosti hyvinvoiva olo niin henkisesti kuin fyysisesti. Viime kuukausina olen joutunut elämään kammottavassa epätietoisuudessa, kun en ole tiennyt, että milloin voin taas elää normaalia elämää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Jatkuva sairastelu on opettanut Rissaselle armollisuutta itseä kohtaan. Lisäksi se on ikävyydestään huolimatta vahvistanut hänen ja näyttelijäpuoliso Sami Uotilan parisuhdetta.

– Sami on tukenut minua todella paljon, ja hän on jaksanut minun kiukutteluitani ja kaikkea… Hän on ollut todella ihana minua kohtaan, Rissanen huokaisee onnellisena.

Iloa Kertun ja Samin syksyyn on tuonu myös ystävien kanssa vietetty yhteinen reissu Kreikassa. Kaverukset matkustivat Ibizalle juhlimaan Samin 51-vuotissyntymäpäiviä.

– Juhlat sujuivat todella ihanasti. Parasta oli, että meillä oli vihdoin kunnolla aikaa olla sekä Samin että minun ystävieni kanssa, näyttelijä iloitsee.

– Meillä oli vuokrattuna ihana villa, jossa oli hienot puitteet. Ihan mahtavaa, kun ei ollut kiire mihinkään ja sai rentoutua hyvien ystävien seurassa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Viime huhtikuussa Sami ja Kerttu paljastivat sosiaalisessa mediassa ilouutisen: he olivat menneet kihlohin. Kihlaus tapahtui romanttisissa puitteissa Saksan Berliinissä.

Vaikka häät ovat molempien toivomuslistalla, ei niiden suunnittelua ole vielä aloitettu.

– Häät eivät ole vielä ajankohtaiset. Tuntuu, että elämämme on ollut niin hektistä viime aikoina, että emme ole lainkaan ehtineet miettiä häiden järjestämistä. En edes tiedä, millaisista juhlista haaveilen, Rissanen tokaisee rehellisesti.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Terveysongelmien kanssa kamppaillut Kerttu Rissanen sairastui jälleen – ”Onpa p**kaa olla taas kipeänä”

Salatut elämät -pari Kerttu Rissanen ja Sami Uotila matkustivat Ibizalle – matkaseurana useita kertoja eronnut julkkispariskunta!