Parisuhteen päättyminen voi olla rankka tapahtuma, jolloin ajatukset ovat täysin sekaisin ja elämästä ei meinaa saada otetta. Joillekin erosta toipumiseen menee pidempään ja joillekin vähempään, mutta keskimääräisesti siihen kuluu The Journal of Positive Psychologyn uuden tutkimuksen mukaan 11 viikkoa.
Jokainen käsittelee eroa omalla tavallaan, mutta Independent-lehti kokosi eronneiden avuksi viisi neuvoa, jotka auttavat pääsemään takaisin pinnalle eron jälkeen.

1. Muista olla tunteellinen

Itke paljon, itke niin paljon kuin pystyt. Kun parisuhde päättyy, on tärkeää käydä suhde läpi ja itkeä kaikki tuska pois. Tutkimuksen mukaan parisuhteen muistelu ja järkeily auttavat haavoja parantumaan nopeammin.

2. Leikkaa välit kokonaan poikki

Et halua tietää, miten edellinen kumppanisi elää. Lopeta hänen seuraamisensa Facebookissa ja Instagramissa. Et tarvitse häntä enää elämääsi.

3. Puhu, puhu ja vielä kerran puhu jollekin muulle ihmiselle.

Puhuminen auttaa aina. Juttele ystävillesi, juttele tutuillesi. Juttele uusille tuttavuuksille ja tutustu uusiin ihmisiin. Älä sulje sydäntäsi, vaan avaa se koko maailmalle. Saatat jopa rakastua uudelleen!

4. Hemmottele itseäsi

Olet kokenut juuri paljon surua. Hemmottelu auttaa aina – varaa itsellesi matka, mene kävelylle puistoon, liiku, mene ulos syömään tai juo lasillinen viiniä ystäviesi kanssa. Mene eteenpäin ja muista hymyillä.

5. Kirjoita kokemuksistasi

Kirjoittaminen auttaa sinua purkamaan tunteitasi ja tuomaan ne esille. Kirjoittaminen voi vähentää stressiä ja pahaa oloa sekä se auttaa sinua ratkaisemaan ja kohtaamaan ongelmat paljon paremmin. Kirjoittaminen toimi esimerkiksi Adelelle!
Lähde: Independent