Näyttelijä Mikko Leppilampi ja hänen taitoluistelijana työskentelevä vaimonsa Beata Leppilampi saapuivat Kentin prinssi Michaelin Suomen-vierailun kunniaksi järjestettyyn illallistilaisuuteen.

– On ollut ihana laittaa juhlatamineet päälle ja korkokengät jalkaan, Beata totesi Metropolille punaisella matolla.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tapasin kuninkaallisen ja pääsin vielä juttelemaan hänen kanssaan. Hän oli kiinnostunut taitoluistelusta, joten juttelimme siitä. Hän kertoi minulle, että tykkää etenkin katsoa taitoluistelua.

“Minulle on tärkeätä luoda omaa uraa”

Viime syksynä lapsen saanut Beata kertoi palaavansa takaisin työelämään tulevana kesänä. Hän työskentelee taitoluisteluvalmentajana.

– Olen nauttinut vauvakuplasta, joten jollain tavalla on surullista rikkoa se. On ihana palata kuitenkin takaisin töihin, ja minulle on tärkeätä luoda omaa uraa.

– Alkuun palaan puoliaikaiseksi. Työnantajan kanssa olen sopinut, että saan katsoa puolen vuoden välein, miltä tuntuu yhdistää työnteko ja lapsiarki. Täytyy muistaa, että olen itse kasvanut jäähallilla, sillä äitini on valmentajana. Kaspian voi tulla hallille kanssani.

Beata on nauttinut vauva-arjesta.

– Alkuun vauva-arki oli rankempaa, kun osasin odottaa. Se on ollut kokonaisvaltaista. Nyt kun on rutiinit ja vauva on kasvanut, niin arki on helpottunut.

“Meillä on hyvä tukiverkosto”

Viime perjantaina 27 vuotta täyttänyt Beata juhlisti synttäreitä viikonloppuna ystäviensä kanssa. Hän kertoo vaihtaneensa vain muutaman kerran vapaalle lapsen syntymän jälkeen.

– Olen käynyt ystävien kanssa syömässä ja viettänyt omaa aikaa. Totta kai alkuun oli kauhea ikävä lasta, mutta olen koko ajan tiedostanut, että se tekee meille vain hyvää, että olemme hetken aikaa erossa toisistamme.

– Meillä on hyvä tukiverkosto, joka on pitänyt lapsesta huolta, kun olemme viettäneen Mikon kanssa kahdenkeskistä aikaa. Kaspianista on huolehtinut joko minun äiti tai Mikon äiti. He rakastavat olla pikkuisen kanssa.

Uusi sukunimi ei tuota haasteita

Beata ja Mikko avautuivat viime kesänä ennen yhteisen lapsen syntymää. Häiden myötä Beata otti käyttöön Mikon sukunimen. Hän kertoo, että on tottunut käyttämään uutta sukunimeä.

– Nykyinen sukunimi on huomattavasti pidempi kuin entinen sukunimeni. Olen opetellut kirjoittamaan uutta sukunimeä.

– Minulle oli itsestäänselvyys, että otan Mikon sukunimen häiden myötä. Minulle oli tärkeätä, että koko perheellä on sama sukunimi.

Lisää lapsia?

Beata myöntää, ettei lapsiluku ole vielä pakosti täynnä.

– Sitä ei koskaan tiedä. Nyt olen kuitenkin erittäin tyytyväinen tähän helppoon elämänvaiheeseen.

– Olen kuullut, että lapset kannattaisi hommata lyhyellä aikavälillä. Jos ei ole synnyttänyt tai kokenut sitä alkuvaihetta, niin on helppo sanoa, että lapset kannattaa hankkia pienellä ikävälillä.

Moni Beatan ystävistä on saanut lapsia lyhyen ajan sisällä. Beata on hyvä ystävä muun muassa Jukka Hildénin vaimon Chachin kanssa.

– Lapsen saaneet ystävät ovat olleet minulle erittäin tärkeä vertaistuki, kun he elävät samaa elämänvaihetta kanssani. Voin laittaa heille viestiä mistä tahansa ja he ymmärtävät, mistä puhun.

Ulkonäön arvosteleminen tuntuu loukkaavalta

Beata kertoo, että on saanut runsaasti palautetta ulkonäöstään lapsen syntymän jälkeen. Kaikki palaute ei ole tuntunut hyvältä.

– En ottanut stressiä vauvakilojen karistamisesta, upealta näyttävä Beata toteaa.

– Monesti ihmiset ovat tulleet sanomaan minulle: “Apua, sä olet kamalan laiha” tai “Syötkö sä ollenkaan?”. Olen miettinyt, onko noin soveliasta kommentoida. Kyllähän se tuntuu loukkaavalta. Toisen ihmisen vartalon kommentoiminen ei ole mielestäni koskaan asiallista, Beata pohtii.

Beata sanoo, ettei hän omista puntaria, joten hän ei osaa sanoa, onko hän laihtunut vai ei.

– Minulle on muita asioita, johon mieluummin keskityn kuin painoni puntaroimiseen, Beata sanoo.

Lue myös:

Mikko Leppilampi ja Beata Papp menivät naimisiin – katso upeat kuvat häistä!

Beata Pappin synnytys lähenee – julkaisi kuvia pyöristyneestä vauvamahastaan!