Ehkäisy on jäänyt usein pitkälti naisten vastuulle, mutta nyt siihen voi tulla muutos.

Monet miehet käyttävät toki kondomia, mutta moni myös vastustaa sen käyttöä, koska sanoo sen vähentävän nautintoa seksin aikana.

Naisille on kehitetty esimerkiksi kierukoita ja ehkäisypillereitä, joista usein aiheutuu erilaisia sivuvaikutuksia.

Miehille toimivaa ehkäisypilleriä ei ole onnistuttu kehittämään, joten ilman kondomia tapahtuva ehkäisy on jäänyt naisen harteille. Ratkaisu ongelmaan saattaa olla uusi miehille tarkoitettu ehkäisygeeli.

Geeliehkäisy tapahtuu siten, että mies levittää joka aamu käsivarsiin ja hartioille NES/T-geeliä, joka imeytyy ihon läpi ja estää miehen luonnollisen testosteronin tuotannon, mikä myös estää siittiöiden kehittymisen. Geeliin on lisätty keinotekoisesti testosteronia, jotta sen käyttäminen ei vähennä miehen haluja.

Luulisi, että naiset olisivat iloissaan uudesta keksinnöstä, joka on nyt testattavana kolmessa kapungissa Yhdysvalloissa.

He ovat, mutta myös eivät ole. Monet naiset ovat nimittäin pöyristyneitä, että he ovat joutuneet kärsimään vuodesta 1960 lähtien epämukavien ehkäisyvälineidensä sivuvaikutuksista, mutta miehille kehitetään nyt ehkäisykeino, jota on yhtä helppo käyttää kuin aurinkovoidetta.

Naiset ihmettelevät, mikseivät tiedemiehet ole pystyneet kehittämään koko tänä aikana vastaavanlaisen helppoa ehkäisykeinoa naisille? Kun miehet ovat kyseessä, ei tarvitse syödä pillereitä eikä asentaa välineitä vartalon sisälle, vaan vain levitetään käsiin voidetta, jota voi samalla myös käyttää hierontaan ja esileikkeihin.

Tohtori Tara Narula vastaa kysymyksiin toteamalla, että on vaikeampi estää satojen miljoonien siittiöiden muodostuminen joka päivä, kuin yhden tai kahden munasolun kehittyminen kerran kuukaudessa.

Oli geelin kehittämisen syy ja sen käyttämisen helppous mikä tahansa, varmasti myös naiset kritiikistä huolimatta toivovat, että testit onnistuisivat ja geelistä tulisi tehokas ehkäisykeino.

Lähteet: Moms, CBS News

Kuva: