Pitkäaikaisissa parisuhteissa on tavallista, että toinen haluaa enemmän seksiä kuin toinen. Jos seksihalut eivät kohtaa, se vaivaa molempia osapuolia. Enemmän haluavalle torjutuksi tuleminen voi olla nöyryyttävää, kun taas vähemmän haluava voi tuntea syyllisyyttä siitä, ettei tyydytä kumppaniaan.

Eripariset seksihalut eivät kuitenkaan tarkoita, että suhde on tuomittu tuhoon. Näiden ohjeiden avulla voit päästä yli ongelmasta.

1. Muista, että sinulla on vastuu omasta seksielämästäsi

Lauseet ”tapa jolla hän koskettaa minua ei vain ole kiihottava” tai ”hän torjuu minut ja on etäinen” merkitsevät vastuun sysäämistä kumppanin harteille. Viime kädessä seksielämäsi on kuitenkin omalla vastuullasi.

2. Vähennä painetta

Uskomme, että ikä, kyllästyminen ja parisuhdeongelmat ovat yleisimpiä halujen tappajia. Suurin uhka libidolle on kuitenkin paine, jonka kohdistamme itseemme ja kumppaniimme. Paine kasvaa, jos ongelmista ei osata puhua rakentavasti.

3. Nauti pienistä läheisyyden hetkistä

Kun paine makuuhuoneessa kasvaa, on helppo tulkita väärin jopa pienet katseet ja kosketukset. Haluttomampi kumppaneista kuvittelee helposti, että toinen haluaa vain seksiä. Vähentämällä painetta ja odotuksia voimme alkaa nauttia pienistä läheisyyden hetkistä. Älä siis kuvittele jokaisen hellän eleen olevan kutsu esileikkiin, vaan nauti siitä sellaisenaan. Nuo pienet hetket lisäävät välillänne olevaa läheisyyttä ja intohimoa pitkällä aikavälillä.

Lähde: Mindbodygreen

Kuva: Pixabay