Kumppanisi on juuri kertonut, että haluaa teidän muuttavan suhteenne avoimeksi. Reagoitko tilanteeseen raivostumalla, vai kuunteletko hänen perustelunsa?

Monilla ei edes ole tarkkaa käsitystä siitä, mitä avoimessa suhteessa oleminen tarkoittaa. Toimivassa avoimessa suhteessa kysymys ei ole siitä, että toinen osapuoli haluaa jatkaa sinkkuelämää menettämättä parisuhteen etuja. Tärkein edellytys avoimen suhteen toimimiselle onkin se, että se on molempien toive. Tärkeää on myös, että olette täysin rehellisiä toisillenne ja kommunikaationne toimii.

Riippumatta siitä, onko kysymyksessä sinulle sopiva vaihtoehto, tässä on seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon, jos kumppanisi ehdottaa avointa suhdetta.

Selvitä, mikä on ehdotuksen syy

Mistä ehdotus kumpuaa? Mikä on pohjimmainen syy siihen, että hän haluaa avoimen suhteen?
Joskus syy saattaa olla suhteenne ongelmat, jotka kumppanisi kuvittelee avoimen suhteen korjaavan. Jos partnerisi ehdottaa toisten ihmisten tapailua koska hän on onneton tai tyytymätön suhteeseenne, avoin suhde ei paranna tilannetta.

Suhtaudu kumppaniisi empaattisesti

Ensimmäinen reaktiosi kumppanisi ehdotukseen saattaa olla suuttumus. Olet kenties shokissa kuultuasi, että kumppanisi kaipaa niin suurta muutosta suhteeseenne. On aivan hyväksyttävää olla vihainen.
Ajattele asiaa kuitenkin myös kumppanisi näkökulmasta. Häneltä vaati paljon rohkeutta nostaa asia esille. Muista, ettei hän ole pettänyt sinua eikä rikkonut luottamustasi. Sinun ei ole missään nimessä pakko myöntyä ehdotukseen, mutta kuuntele kumppaniasi ja pyri ymmärtämään hänen puolensa asioista.

Pohdi, miltä sinusta tuntuu

Ota aikaa ja pohdi, miltä ajatus avoimesta suhteesta tuntuu. Älä tee hätäistä päätöstä. Joissain tapauksissa avoin suhde merkitsee sitä, että toinen kumppaneista haluaa tapailla muita ihmisiä ja toinen suostuu vain, ettei menettäisi puolisoaan. Tässä tapauksessa suhde on tuomittu tuhoon. Muista, että vaikka päättäisitte yrittää avointa suhdetta, sinulla on aina oikeus muuttaa mielesi.

Arvioi, kuinka suhteenne dynamiikka muuttuu

Jos toisten ihmisten tapailu johtaa mustasukkaisuuteen, se ei tule toimimaan. Tärkeintä on luottamus. Teidän on ymmärrettävä ja kuunneltava toisianne. Puhukaa siitä, mitä haluatte suhteeltanne.

Lähde: Huffington Post

Kuva: PxHere