Kaukosuhteen eteen on nähtävä vaivaa, jos sen haluaa saada toimimaan. Usein etäsuhteen ongelmat eivät johdu etäisyydestä, vaan siitä, ettei pari tee töitä suhteensa eteen. Tässä on 13 vinkkiä, mitä kaukosuhteessa ollessa kannattaa tehdä ja mitä välttää.

1. Kommunikoikaa säännöllisesti

Tämä on kenties tärkein asia etäsuhteessa. Kommunikoikaa säännöllisesti puhelimitse ja viestitse. Puhukaa mieltänne vaivaavista asioista, jotteivat ne ala kasautua ja johda toisen tai molempien turhautumiseen.

2. Puhukaa odotuksistanne

Puhukaa siitä, mitä odotatte suhteeltanne. Siten vältätte väärinymmärrykset, jotka aiheuttavat vahinkoa suhteelle.

3. Ymmärtäkää toistenne tarpeet

Et ehkä kaipaa sitä, että kuulet kumppanistasi muutaman kerran päivässä, vaan sinulle riittää ehkä puhelu kerran päivässä. Kumppanisi saattaa kuitenkin tarvita enemmän. Teidän on tärkeää ymmärtää toistenne tarpeet.

4. Pitäkää yllä seksielämäänne

Jos tapaatte vain harvoin, kokeilkaa puhelinseksiä. Videopuhelut ovat tässä avuksi.

5. Pitäkää treffi-iltoja

Pitäkää iltoja, jolloin te molemmat katsotte elokuvaa tai syötte illallista videopuhelun kautta. Se ei tietenkään korvaa aitoja treffejä, mutta on hyvä tapa pitää yllä romantiikkaa.

6. Tavatkaa niin usein kuin mahdollista

Tarvitsette tähän luultavasti budjetointia, jos elätte kaukana toisistanne ja matkat ovat kalliita. Onnellisen suhteen eteen kannattaa kuitenkin panostaa myös taloudellisesti.

7. Huomioikaa etäisyyden hyvät puolet

Monet parit päätyvät liian riippuvaisiksi toisistaan asuessaan yhdessä. Etäsuhteen hyvä puoli on se, että itsenäisyys on helpompi säilyttää, vaikka olettekin sitoutuneet suhteeseen.

8. Kunnioita kumppanisi rajoja

Saatat nauttia siitä, että voit unohtaa kaiken muun, kun olet ulkona ystäviesi kanssa. Kumppanisi saattaa kuitenkin tuntea olonsa sen vuoksi epävarmaksi, ja sinun tulee kunnioittaa hänen tunteitaan. Siinä tapauksessa voi olla hyvä muistaa häntä esimerkiksi viestillä tai parilla myös, kun olet ulkona pitämässä hauskaa.

9. Tehkää samoja asioita, joista voitte keskustella

Lukekaa esimerkiksi sama kirja tai katsokaa samoja elokuvia, joista voitte keskustella.

10. Muista kertoa hänelle, kuinka paljon välität hänestä

Muistuta kumppaniasi sanoin siitä, että välität hänestä. Etäsuhteessa tämä on jopa tärkeämpää kuin muissa parisuhteissa, sillä tunteiden näyttäminen teoin on vaikeampaa.

11. Älä ole pakkomielteinen

Älä kehitä pakkomiellettä siitä, mitä hän tekee. Teillä molemmilla on omat elämät, joten et voi olla häneen yhteydessä jatkuvasti. Jos sinun on tiedettävä koko ajan, missä hän on ja mitä hän tekee, hän voi tuntea olonsa tukahdutetuksi.

12. Olkaa yhteydessä päivittäin

Kyselkää toistenne kuulumisia ja olkaa yhteydessä vähintään kerran päivässä.

13. Kuuntele hänen huoliaan

Jos kumppaniasi huolestuttaa jokin asia suhteessanne, kiinnitä siihen huomiota ja puhukaa asiasta.
Lähde: LovePanky
Kuva: Pixabay