Riitelettekö alituisesti kumppanisi kassa tai aiheuttaako suhde sinulle jatkuvaa stressiä? Käykö ero mielessäsi päivittäin? Kaikissa parisuhteissa on ylä- ja alamäkiä, mutta jos et enää saa lainkaan iloa yhteisestä elämästänne, on aika tehdä muutoksia. Eroaminen ei ole helppoa ja se vaatii harkintaa, mutta joskus on otettava ratkaiseva askel.

Suhteen päättyminen on raskas vaihe elämässä, mutta sen yli pääsee tukeutumalla läheisten ja mahdollisesti ammattilaisen apuun. Jos yli puolet alla olevista yhdeksästä kohdasta ovat sinun kohdallasi totta, on kenties aika tehdä eropäätös.

1. Saat aina varoa sanojasi

Sinusta tuntuu kuin kävelisit ohuella jäällä ollessasi kumppanisi seurassa. Päädytte aina tappelemaan tai hän pitää sinulle mykkäkoulua, kun sanot jotain väärin. Stressi vie sinulta jo yöunet.

2. Lapsenne oikuttelevat

Lapsenne ovat alkaneet käyttäytyä hankalammin, vaikka olette yrittäneet parhaanne mukaan salata heiltä suhteenne ongelmat.

3. Ihmissuhdeoppaiden vinkit eivät toimi

Olet lukenut lukuisia oppaita ja artikkeleita parisuhteesta, mutta mitkään ohjeet eivät toimi. Kumppaniasi ei kiinnosta ja hän pitää lukemiasi kirjoja hömppänä. Hän ei edes usko, että teillä on ongelmia.

4. Pariterapia ei auta

Yrität saada kumppanisi pariterapiaan, mutta hän väittää, että ongelmat ovat vain päässäsi. Menette terapiaan kaikesta huolimatta, mutta siitä ei ole apua.

5. Ystäväsi ovat huolissaan

Paras ystäväsi muistuttaa sinua yhä uudelleen, että voit tulla hänen luoksesi, jos päätät erota. Hän myös kertoo olevansa huolissaan hyvinvoinnistasi.

6. Kumppanisi ei kunnioita yhteisiä varojanne

Kumppanisi tekee kalliita ostoksia kysymättä sinulta. Hän suunnittelee pitkää lomamatkaa, vaikka teillä ei ole siihen varaa. Olet yhä enemmän huolissasi taloudellisesta tilanteestanne.

7. Kumppanisi ei myönnä päihdeongelmaansa

Kumppanisi ei ole varsinaisesti alkoholisti, mutta hän juo ajoittain liikaa ja käyttäytyy huonosti humalassa. Kun pyydät häntä vähentämään juomista, hän ei kuuntele.

8. Olet aina kipeänä

Sairastat enemmän kuin ennen. Sinulla on kamalia päänsärkyjä ja vatsasi oikuttelee. Kärsit kenties myös masennuksesta.

9. Joudut aina kysymään itseltäsi: ”Miksi minä?”

Olet yrittänyt olla kuuntelematta sisäisiä hälytyskellojasi, mutta se ei enää onnistu. Et olisi koskaan kuvitellut päättäväsi suhdettasi, mutta ratkaisu alkaa näyttää väistämättömältä.

Lähde: Your Tango

Kuva: Pixabay