Onko suhteestanne kadonnut kipinä? 6 syytä ja ratkaisua ongelmaan

Suhteen alkuvaiheessa pari on yleensä niin uppoutunut toisiinsa, että on suorastaan mahdotonta keskittyä muihin asioihin. Tuore pari saattaa jopa unohtaa, millaista on elämä ilman suhteen tuomaa innostusta ja iloa. Valitettavasti intohimolla on tapana usein laantua. Tässä on kuusi asiantuntijoiden kertomaa syytä, miksi näin käy, sekä vinkit kipinän herättelyyn.

1. Juututte kaavoihin

Deittiguru James Preece toteaa, että yleisin syy suhteen epäonnistumiseen on se, että molemmat lakkaavat näkemästä vaivaa.  Kaavojen muodostuminen on normaalia, kun pari on ollut pitkään yhdessä. Jos kuitenkin teette joka ikinen päivä samat asiat ilman muutosta, kaavat saattavat alkaa tuntua ikäviltä. Preece neuvoo pareja astumaan ulos mukavuusalueeltaan. Pitäkää säännöllisesti treffi-iltoja ja miettikää uusia paikkoja, joissa voitte käydä.

2. Ette ole varmoja tulevaisuudestanne

Jopa kaikkein rakastavin pari voi menettää kipinänsä silloin tällöin. Helpoiten kipinä katoaa kuitenkin, jos pari ei ole varma, onko heillä yhteistä suuntaa. Preece toteaa, että jos teillä ei ole yhteistä suunnitelmaa tulevaisuudelle tai jos ette edes ole keskustelleet asiasta, innostuksesi kumppaniasi kohtaan saattaa laimeta. Jos et tiedä, onko teillä yhteistä tulevaisuutta, voi olla vaikea pitää yllä intohimoa. Tärkeintä on puhua ja selvittää, oletteko kumppanisi kanssa samalla sivulla.

3. Otatte toisenne itsestäänselvyytenä

Yksi pitkän parisuhteen hyvistä puolista on sen tuoma turvallisuus ja läheisyys. Joskus liika turvallisuus voi kuitenkin johtaa kipinän katoamiseen. Preece kehottaa muistelemaan, milloin viimeksi lausuit kumppanillesi kohteliaisuuden tai teit hänelle jotain erityistä. Muistuta kumppaniasi siitä, miten paljon hän merkitsee sinulle ja näe hieman vaivaa hänen eteensä.

4. Ette osaa rytmittää suhdettanne

Parisuhde-ekspertti Lori Salkin kertoo, että jos tuore pari etenee suhteessaan liian nopeaa tahtia, kipinä voi sammua. Kaikki suhteen alkuvaiheessa on vielä jännittävää, mutta kova vauhti saattaa johtaa siihen, että tavoitatte suhteen merkkipaalut liian nopeasti. Jos olette olleet yhdessä vasta pari kuukautta, mutta vietätte jo jokaisen päivän yhdessä, olette tavanneet toistenne vanhemmat ja puhutte jopa yhteenmuutosta, mitä seuraavaksi? Keskellä alkuhuumaa on tärkeää muistaa nauttia toisistanne ilman, että yritätte saavuttaa kaiken saman tien.

5. Vietätte suhteen alussa liikaa aikaa yhdessä

Jos vietätte alusta lähtien kaiken aikanne yhdessä, voi olla vaikea siirtyä tavalliseen parisuhdearkeen. Parit, jotka ovat jatkuvasti toisissaan kiinni, kadottavat kipinän herkemmin. Salkinin mukaan on tärkeää tasapainottaa parisuhde ja muu elämä siten, että ette polta intohimoanne loppuun.

6. Työ, perhe ja henkilökohtaiset asiat tulevat tielle

Joskus elämän haasteet tulevat parisuhteen tielle ja sammuttavat kipinän. Esimerkiksi perhe ja työ saattavat aiheuttaa ylimääräistä stressiä. Sinusta saattaa tuntua, että sinun on revettävä joka suuntaan. Stressaavina aikoina parisuhdetta ei kuitenkaan kannata unohtaa. Voit ajatella sitä turvasatamana, joka auttaa sinua haastavien aikojen keskellä.
Lähde: Elite Daily


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Suosikkileffat ja -sarjat nyt ilmaiseksi - Lue lisää tästä!
Suosikkileffat ja -sarjat nyt ilmaiseksi - Lue lisää tästä!