Pitäisikö miehellä olla oikeus kieltäytyä isyydestä?

The Telegraph kertoo 48-vuotiaasta miehestä, joka oli ollut jonkun aikaa sinkkuna vuonna 2000, kunnes tapasi itseään kymmenen vuotta nuoremman naisen. He tapailivat muutaman kerran ja harrastivat seksiä kolme kertaa. Nainen kertoi miehelle käyttävänsä ehkäisyä.
Mies matkusti Yhdysvaltoihin tapaamaan perhettään kolmeksi viikoksi. Miehen palattua takaisin nainen kertoi olevansa raskaana ja miehen olevan isä. Nainen oli päättänyt pitää lapsen, koska halusi olla äiti. Nainen myös odotti miehen tunnustavan isyytensä.
Mies on ollut alusta lähtien aktiivisesti läsnä tyttärensä elämässä ja huolehtinut velvoitteistaan. Mies tapasi lopulta toisen naisen, jonka kanssa avioitui. Pariskunta muutti lähemmäs miehen tytärtä, joka asuu äitinsä ja tämän uuden aviomiehen kanssa.

Kyseisessä tapauksessa lopputulos oli varsin onnellinen, mutta myös päinvastaisia esimerkkejä löytyy. Muun muassa Ruotsissa ja Britanniassa on esitetty kysymyksiä, pitäisikö vastaavanlaisissa tilanteissa miehellä olla oikeus kieltäytyä isyydestä.
On ehdotettu, että miehellä olisi virallisesti mahdollisuus ilmoittaa ennen lapsen syntymää, että hän luopuu kaikista oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan. Tällöin jäisi kokonaan naisen vastuulle joko keskeyttää raskaus, tai synnyttää ja kasvattaa lapsi ilman tämän biologista isää.
Ehdotuksen laatijat suunnittelevat, että ilmoitus tehtäisiin virallisella lomakkeella ja se käsiteltäisiin maistraatissa. Lakiehdotusta Ruotsissa tekemässä ollut Marcus Nilsen kertoo, että lakia voitaisiin myös soveltaa aviopareille, mutta hänen mukaansa se ei kuitenkaan olisi hyvä merkki avioliitolle.
Lähde: The Telegraph


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jä vastaus

Your email address will not be published.