Suomalaiset tietävät, mikä parantaisi nautintoa petipuuhissa, mutta kuinka moni tekee niin?

Suomalaisilla tuntuu olevan erikoinen dilemma. He näyttävät tietävän, mikä auttaisi parantamaan nautintoa seksissä, mutta monille asia jää vain aikomusten asteelle.
Kyseessä on nimittäin asia, jonka muuttaminen vaatii motivaatiota ja itsekuria. Kaalimato.com tutki suomalaisten asenteita ja käyttäytymistä liittyen seksuaalisuuteen ja seksivälineisiin. Kyselyyn vastanneista suomalaisista 35 prosenttia kertoi, että parempi fyysinen kunto on tärkein tekijä, joka auttaisi heitä nauttimaan seksistä enemmän. Fyysisen kunnon tärkeys seksissä painottui etenkin yli 60-vuotiailla (39 %) sekä kolmikymppisillä (37 %).
Seuraavaksi eniten suomalaiset kaipaavat enemmän aikaa, jotta seksi olisi nautinnollisempaa. Ajanpuute korostui ruuhkavuosia viettävillä kolmekymppisillä ja fyysinen kunto ikääntyvillä yli 60-vuotiailla.
– Jotkut seksiasennot, kuten ratsastusasento, voivat olla raskaita, jos fyysinen kunto on heikolla tolalla. Tällöin rentoutuminen ja nauttiminen voi luonnollisesti olla haastavampaa. Toisaalta seksin ei suinkaan aina tarvitse tarkoittaa vauhdikasta suoritusta, vaan toista voi hyväillä ja kiihottaa monin tavoin rauhassakin tai esimerkiksi seksivälineiden avulla. Jos fyysinen kunto on esteenä erektio-ongelmien muodossa, kannattaa kuitenkin hakea apua lääkäriltä, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo.

Viidennes peräänkuuluttaa enemmän esileikkiä

Muita seksissä nautintoa kasvattavia tekijöitä olivat suomalaisten mukaan enemmän esileikkiä (21 %), uusi partneri (18 %) sekä seksifantasioiden toteuttaminen (15 %). Reilu kymmenes (12 %) näkee, että seksilelujen mukaan ottaminen kasvattaisi nautintoa seksissä parhaiten.
Naisilla esileikin tärkeys (25 %) korostui huomattavasti miehiin verrattuna (16 %). Heistä myös hieman useampi (13 %) ottaisi miehiin (11 %) verrattuna seksileluja mukaan nautintoa lisäämään.
– Tutkimuksen mukaan useampi nainen kaipaa kiihottuakseen ja ennen kaikkea saavuttaakseen orgasmin miehiä enemmän esileikkiä. Esileikkiin panostaminen on helppoa, sillä sitä voi tehdä niin hyväilemällä käsin ja suulla kuin seksivälineidenkin avulla. Seksin ei suinkaan edes aina tarvitse edetä esileikistä yhdyntään asti, Lavikainen muistuttaa.
Miehet uskovat naisia enemmän saavansa seksistä enemmän nautintoa, jos pääsisivät toteuttamaan fantasioitaan.
– Sekä miesten että naisten on kuitenkin hyvä tutustua omiin fantasioihinsa ja jakaa niitä halutessaan myös kumppaninsa kanssa – luottamuksellinen ja avoin keskustelu on kaiken a ja o. Mielikuvilla voi myös lisätä omaa kiihottumistaan seksin aikana ja samalla oppia lisää omasta seksuaalisuudestaan, Lavikainen vinkkaa.

Mikä seuraavista lisäisi eniten nautintoasi seksissä? (Voinut valita enemmän kuin yhden. n = 1005)

Parempi fyysinen kunto  35 %
Enemmän aikaa seksille  29 %
Enemmän esileikkiä 21 %
Uusi partneri 18 %
Fantasioideni toteuttaminen 15 %
Seksilelujen mukaan ottaminen 12 %
Jokin muu 4 %
Ei mikään ylläolevista 20 %

Naiset: Mikä seuraavista lisäisi eniten nautintoasi seksissä?

Parempi fyysinen kunto 34 %
Enemmän aikaa seksille 24 %
Enemmän esileikkiä 25 %
Uusi partneri 10 %
Fantasioideni toteuttaminen 11 %
Seksilelujen mukaan ottaminen 13 %
Jokin muu 24 %
Ei mikään ylläolevista 5 %

Miehet: Mikä seuraavista lisäisi eniten nautintoasi seksissä?

Parempi fyysinen kunto 35 %
Enemmän aikaa seksille 35 %
Enemmän esileikkiä 16 %
Uusi partneri 25 %
Fantasioideni toteuttaminen 18 %
Seksilelujen mukaan ottaminen 11 %
Jokin muu 17 %
Ei mikään ylläolevista 3 %
Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy:n analysoimaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö M3 Research Oy:n internetpaneelissa huhtikuussa 2017. Kyselyyn vastasi 1 005 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.