50-vuotias Sultan nostaa hauskalla videolla 100-vuotiaan Suomen seksuaalikulttuurin valokeilaan.
Suomen 100-vuotisjuhlavuonna Sultan-kondomit täyttää 50 vuotta. Tuplajuhlan kunniaksi Sultan haluaa nostaa Suomen edistyksellisen seksuaalikulttuurin kansainväliseen valokeilaan. F*ck like a Finn -kampanja juhlii ylpeästi suomalaista seksuaalikulttuuria, jossa kondomeita käytetään vastuullisesti ja luontevasti.
Suomi tunnetaan maailmalla koulutuksen, teknologian ja puhtaan luonnon kaltaisista asioista, mutta harvempi lienee oivaltanut, että Suomella saattaa näiden lisäksi olla myös maailman paras seksuaalikulttuuri. Sitä juhlistaakseen Sultan lanseeraa F*ck like a Finn -kampanjan, jolla suomalaisen seksuaalikulttuurin ylpeydenaiheita markkinoidaan maailmankartalle.
Kampanjafilmi tutkii maamme erikoispiirteitä ylpeästi, mutta lempeästi:

– Olemme huomanneet, että suomalaiset ovat edistyksellisiä kondominkäyttäjiä. Jos verrataan muihin Pohjoismaihin, Suomessa käytetään ahkerimmin kondomia*. Suomessa osataan harrastaa vastuullista seksiä ja lapsiakin saadaan yleensä vasta silloin, kun niitä halutaan. Haluamme nostaa esiin, kuinka edistyksellisiä suomalaiset ovat seksin saralla, Ruotsin RFSUn brändipäällikkö Anette Otterström kehuu.
Suomalaiset suhtautuvat seksiin harvinaisen terveellisesti. Vaikka suomalaiset aloittavat seksin harrastamisen keskimäärin jo 16-vuotiaana, lapsia Suomessa hankitaan kuitenkin vasta kolmekymppisinä – jotain teemme siis oikein.
Juhlavuoden kunniaksi valokeilaan nostetaan myös suomalaisten luonnollinen suhtautuminen alastomuuteen, pitkät kesäyöt, tasa-arvo, vanhemmuuteen liittyvät edut kuten äitiyspakkaus ja terveydenhoito sekä panostus seksuaalikasvatukseen jo peruskoulusta lähtien. Myös kondomien ja seksilelujen vaivaton saatavuus suoraan supermarketeista on kansainvälisesti erottuva ominaisuus. Harvassa maassa saa kerättyä asiakasetupisteitä harrastamalla vastuullista seksiä.

Kampanjaan kuuluu muun muassa rajoitettu erä F*ck like a Finn -starttipaketteja, jotka sisältävät Sultan-kondomien ja liukuvoiteen lisäksi villasukkien ja hyttysmyrkyn kaltaisia tarpeellisuuksia sekä salmiakkia, jonka avulla on tunnetusti helppo aloittaa Suomessa keskustelu. Kampanjan kunniaksi myös Sultan-kondomipaketit on päivitetty. Pakettien kyljessä olevat sloganit osoittavat, että suomalaiset eivät juurikaan tarvitse tekosyitä seksin harrastamiseen. Syyksi riittää vaikka vain se, että saunan lämpenemisessä kestää.
Suomen tunnetuin kondomi
Vuonna 1967 perustettu Sultan täyttää tänä vuonna 50 vuotta, samalla kun Suomi juhlistaa 100-vuotista taivaltaan. Sultanin klassikkokondomi Sultan Conture on Suomen tunnetuin** kondomi, eikä ihme: kondomia voi ostaa mistä tahansa päivittäistavarakaupasta, kioskista tai huoltamolta. Luonnonkumista valmistettu ja säiliöllä varustettu Sultan Conture on kostea, väritön, sileä ja muotoiltu lateksikondomi. Kondomia säilytetään kuivassa ja viileässä, suojattuna suoralta auringonvalolta – Suomessa kondomi säilyy hyvin.
* RFSUn 2016 teettämä Kondomittari-tutkimus.
** Normin RFSUlle toteuttama tutkimus helmikuu 2017.