Tämän takia Puuma on kuuma!

Kumppaneitaan pettävät miehet ovat voineet yrittää selittää käytöstään sillä, että evoluution tuloksena he ajautuvat etsimään yhä uusia hedelmällisiä (ja näin ollen mielellään nuoria) kohtuja hedelmöitettäväksi. Tämä teema on toistunut usein  erilaisissa miesten seksuaalisuutta käsittelevissä tutkimuksissa ja kirjoituksissa.

Jos on totta, että evoluutio voi ajaa miehen riskeeraamaan avioliittonsa, mikä vaikutus sillä on naisen seksuaalisuuteen?

David Buss, psykologi Teksasin yliopistosta, on tutkinut asiaa ja kirjoittanut Personality and Individual Differences -lehteen artikkelin evoluution vaikutuksesta naisen seksuaalisuuteen kolmen juuri valmistumassa olevan oppilaansa kanssa.
Buss oppilaineen kehitti kyselyn, johon osallistui 827 18–45-vuotiasta naista.

Tutkimuksen mukaan evoluution tuloksena naisen halukkuus lisääntyy iän myötä. 27–45-vuotiaat naiset raportoivat, että heillä on enemmän ja intensiivisempiä seksuaalisia fantasioita kuten itse seksiäkin verrattuna 18–26-vuotiaisiin. Keski-ikäiset ja hieman sitä nuoremmat myös suhtautuivat sallivammin yhden illan juttuihin kuin parikymppiset.

Mies saavuttaa viriliteettinsä huipun (orgasmeissa mitattuna) jo teini-ikäisenä, jonka jälkeen se tasaantuu keskimäärin kolmen orgasmin viikkotasolle aina noin 70-vuotiaaksi asti. Naisen halukkuus taas lisääntyy hedelmällisten vuosien karttuessa ja laskee jyrkästi menopaussin jälkeen. Mistä johtuu, että vanhemmat naiset haluavat seksiä enemmän kuin nuoret?

Selitys on kohtalaisen yksinkertainen. Esiäitimme elivät olosuhteissa, joissa lapsia kuoli paljon. Koska suvun jatkaminen on evoluutioteorian mukaan ihmisen tärkein tehtävä, paras tapa varmistaa että edes osa jälkeläisistä pysyi hengissä, oli kantaa mahdollisimman monta lasta.

Nainen on kaikkein hedelmällisimmillään teini-ikäisenä ja hieman sen jälkeen, eikä tarvitse tiuhaan toistuvia yhdyntöjä tullakseen raskaaksi. Toista on fertiileimmät vuotensa ohittaneilla: raskauden mahdollisuus pienenee iän myötä, joten yritystä on oltava enemmän.

Lähde: Time


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.