Nykyisin kiinteistövälittäjänä työskentelevä ex-mäkihyppääjä Toni Nieminen julkaisi helmikuun alussa Olympiasankari ja ihminen -äänikirjan. Hän puhui kirjassa avoimesti niin urastaan kuin naissuhteistaan.

– Olen saanut kirjasta ainoastaan positiivista palautetta. Ainakaan muunlaista viestiä ei ole korviini kantautunut, Toni Nieminen kertoo Metropolille.

Toni Nieminen paljastaa pettäneensä ex-vaimoaan julkkisnaisen kanssa – syrjähyppy johti lopulta avioeroon: ”Jäin kiinni”

Toni Nieminen paljastaa hautoneensa itsetuhoista ratkaisua – sitten Kalle Palander soitti täysin yllättäen: ”Muistan vielä miten keskustelu meni”

Näin kuuluivat muutamat kirjasta tehdyt lehtinostot. Toni ymmärtää, että kirjaa pitää myös markkinoida.

– Tiesin, että tietyt asiat sieltä tullaan nostamaan otsikoihin. Täytyy muistaa, että kirja on niihin nostoihin peilaten ihan eri tyyppinen. Se on oikea tarina, täynnä ihan oikeaa asiaa.

– En tiedä, olisiko kirjaa kannattanut tehdä, jos olisin lähtenyt salaamaan asioita tai en olisi antanut itsestäni mitään. Mietin pitkään, kannattaako minun tehdä kirja. Suurin motiivi oli kuitenkin se, että minusta on saanut hyvin väärän kuvan julkisuuden kautta.

– Välillä on ollut itselläni olo, että olen seurannut omaa elämääni sivusta. Nyt olen ainakin kertonut sen oman kokemukseni ja näkemykseni asioista.

Toni saapui yhdessä veroasiantuntijana ja ryhmäliikuntaohjaajana työskentelevän Janet-kihlattunsa kanssa keskiviikkona Helsingissä järjestettyyn Fristads Night -tapahtumaan. Janet kertoo, ettei ole tutustunut miehensä kirjaan.

– En ole kuunnellut kirjaa. Se on ollut tietoinen valinta, että en halua palata Tonin menneisyyteen, vaan haluamme elää vahvasti tätä hetkeä ja katsoa tulevaisuuteen, Janet sanoi.

– Mahdollisesti kuuntelen jossain vaiheessa kirjan, hän pohtii.

Toni Nieminen ja Janet-rakas edustivat muotinäytöksessä. KUVA: Petri Voutilainen

Tonin ja Janeten parisuhde voi hyvin.

– Elämme normaalia, mutta hyvin hektistä perhearkea. Meillä molemmilla on ollut talviaika hyvin työntäyteinen. Nyt alkaa kiireet helpottamaan, joten jää myös aikaa enemmän toisillemme ja pystymme tekemään yhdessä asioita.

Kihloihin he menivät viime vuoden elokuussa. Työt ja arki ovat pitäneet pariskunnan sen verran kiireisenä, etteivät he ole ennättäneet aloittaa häiden suunnittelua.

– Kun menemme jonain päivänä naimisiin, haluan panostaa häihin. En halua mennä nopeasti naimisiin. Kihloihin menimme aika nopealla aikataululla, emmekä järjestäneet mitään isoja juhlia. Häiden kohdalla en halua tehdä sitä virhettä, että ne menisivät meiltä itseltämme vähän niin kuin ohi, koska haluamme mennä nopeasti naimisiin. Häihin panostaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että haluaisimme järjestää väkimäärällisesti isot juhlat, Janet pohtii.

– Varmasti ehdimme aloittaa häiden suunnittelemisen, kun kiireet hellittävät. Tärkeintä mielestäni on, että kummallakin on tahtotila mennä naimisiin, Toni naurahtaa.

– En usko, että ihan heti kyllästymme toisiimme, Janet paukauttaa.