Kun ihmiset lähtevät matkalle, heillä on mielessään erilaisia päämääriä ja aktiviteetteja. Jotkut haluavat rannalle makailemaan, kun jotkut muut haluat vauhdikkaalle aktiivilomalle.
Viime vuosikymmeninä yksi matkailun ala on kuitenkin kasvattanut suosiotaan nopeasti kiihtyvään tahtiin. Kyseessä on seksiturismi, joka on nykyisin miljardien arvoista bisnestä.
Ollaan seksiturismista mitä mieltä tahansa, miljoonat lailliset ja laittomat seksityöläiset ympäri maailman täyttävät työkseen himokkaiden matkailijoiden tarpeita ja haluja.
Riippumatta siitä, harrastatko seksiturismia puolison kanssa tai ilman, kohteita maailmalla riittää. Deccan Chronicle listasi 10 suurinta seksiturismikohdetta.

Saksa

Prostituutio ja katuprostituutio on Saksassa organisoitua ja täysin laillista. Saksalla on pitkä historia seksiturismin saralla, joka juontaa juurensa aina 1200-luvulle asti. Saksassa alalle ryhdytään omasta halusta ja avoinna olevista alan työpaikoista ilmoitetaan muiden työpaikkailmoitusten seassa rekrytointifirmojen kautta.
Frauenhäuser (naisten talot) ovat aina olleet tuttu näky Saksassa ja niiden palveluiden ajatellaan vähentävän rikoksia. Sama käytäntö jatkuu edelleen.

Dominikaaninen tasavalta

Dominikaaniseen tasavaltaan matkustava turisti tulee näkemään laillisia ilotaloja, vihkipaikkoja ja prostituoituja kävelemässä avoimesti Santo Domingon ja Puerto Platan keskustoissa. Dominikaaninen tasavalta on maailman neljänneksi suurin ulkomaille lähtevien seksityöläisten tuottajamaa.

Espanja

Bilekohteet Espanjassa, kuten Madrid, Ibiza ja Barcelona ovat tunnettuja hurjasta klubimeinigistä, ja niistä on myös tullut suosittuja kohteita seksiturismille. Seksipalveluita löytyy punaisten lyhtyjen alueilta.

Malesia

Prostituutio on Malesiassa laitonta, mutta sitä harjoitetaan silti ahkerasti ja seksipalveluita ei ole vaikea löytää. Erityisen suurta kysyntä on kaupungeissa kuten Penang, Kuala Lumpur ja Ipoh. Useimmat seksityöläiset tuodaan Malesiaan naapurimaista, kuten Kiinasta.

Kenia

Kenia on yksi helpoimmista vierailumaista Afrikassa, ja siellä on myös yksi maanosan suurimmista seksiturismitarjonnoista. Keniassa seksiturismia vastaan ei taistella, vaikka maassa velloo suuri määrä sukupuolitauteja ja HIV-virusta. Kenia on hyvin suosittu kohde varsinkin keski-ikäisten naisten keskuudessa, jotka haluavat ”ostaa” hieman aikaa miehen kanssa. Seksituristit houkuttelevat myös lapsia sukupuoliyhteyteen makksamalla heille suuria summia salaisissa kohteissa.

Alankomaat

Alankomaat mielletään yleensä yhdeksi maailman suosituimmista seksiturismikohteista. Prostituutio on laillista ja järjestäytynyttä Amsterdamissa, jossa De Wallen on kaupungin suurin ja tunnetuin punaisten valojen alue kansanväliselle seksiturismille.

Filippiinit

Filippiinien seksiturismibisnes on erityisen suurta. Arviolta jopa 800 000 miestä, naista ja lasta työskentelee alalla. Maan maineen seksiturismikohteensa uskotaan alkaneen jo toisen maailmansodan aikana, jolloin maassa oli paljon ”girlie”-baareja.

Brasilia

Myös Brasiliassa prostituutio on laillista, mutta ilotalon pyörittäminen tai prostituoitujen työllistäminen on kiellettyä. Brasilialaisissa kaupungeissa on silti tusinoittain ilotaloja, joissa perostituoidut tarjoavat palvelujaan.

Kolumbia

Kolumbialaisten naisten sanotaan usein olevan maailman kauneimpia, ja ehkä juuri se on yksi syistä, mikä on saanut maan seksiturismin kukoistamaan. Prostituutio on laillista Kolumbiassa, mutta valtio yrittää päästä eroon alan laittomista puolista, kuten lapsiprostituutiosta.

Thaimaa

Thaimaan seksiturismi ilmeisesti sai alkunsa Vitnamin sodan aikana. Prostituutio on laillista Thaimaassa, ja yli kolme miljoonaa seksityöläistä saa elantonsa alalta.
Lähde: Deccan Chronicle
Kuva: Pixabay