Rakastajatar on aina huonommassa asemassa perheellisen miehen vaimoon nähden, ja samat ongelmat näyttävät toistuvan kaikissa kolmiodraamoissa.

Ihastuksen ja rakkauden iskiessä on helppo unohtaa varoitukset kolmantena pyöränä olemisesta. Rakkaus on sokea, mutta jos lakeat varattuun mieheen, sinun kannattaa kaivaa esiin tämä artikkeli, koska sen avulla todennäköisesti pelastat mielenterveytesi.

Your Tango -sivusto kertoo, että noin 99 %:ssa salasuhteista naimisissa oleva mies ei lopulta jätä vaimoaan, eikä myöskään lapsiaan eikä omaisuuttaan. Vaikka hän jättäisikin, suhteen onnistumisen mahdollisuudet ovat pienet.

Jos olet siis toinen nainen, alla 10 syytä, miksi sinun täytyy jättää vaimoaan pettävä miehesi.

1. Aluksi hän makaa sekä sinun että vaimonsa kanssa

Hän voi jopa myöntää sen ja sinä ajattelet, että se on vain väliaikaista, koska kyseessä on ”siirtymisvaihe”. Miehen toiminta kuitenkin jatkuu, sillä hän tekee kaikkensa, jotta kotona ei olisi ylimääräisiä ongelmia. Loppujen lopuksi, sehän on ”monimutkaista”.

2. Hän rakastaa vaimoaan, vaikka olisit kuinka ihana

Voit olla hänen kullanmurunsa ja uusi paras kaveri, mutta vaimo on silti hänen lastensa äiti. Vanhemmuuden side ja siihen liittyvät taustat ovat vahvoja kuin sementti, varsinkin jos vaimo on uskollinen ja rakastaa miestään. Vaimo yleensä määrittelee kodin tunnelman ja vastaa lasten hyvinvoinnista. Mies ei halua riskeerata lastensa kehitystä, sillä he ovat hänen ylpeä saavutuksensa.

3. Hän ei aseta sinua etusijalle

Hän mahduttaa sinut aikatauluunsa tärkeiden työasioiden edelle siten, ettei menetä vielä tärkeämpiä hetkiä perheensä kanssa, mutta saa tällä tavalla sinut tuntemaan itsesi hänelle tärkeäksi. Hän pitää sinut mukana juuri riittävillä määrillä tekstiviestejä, illallisia, lahjoja, kortteja, kirjeitä ja muita rakkaudenosoituksia, joiden ansiosta sinä unohdat olevasi hänen elämänsä laidalla, et ytimessä. Jos hän on erityisen rohkea, hän järjestää sinulle firman kautta asunnon, mikä puolestaan vahvistaa harhakuvaasi hänestä. Sala-asunnossa emännän virkaa toimittaessasi unohdat, että olet hänen elämässään rakastajatar, et puoliso.

4. Vietät lomat yksin

Ellei sinulla ole kiireinen ura ja suuri ystäväverkosto, tunnet olosi yksinäiseksi silloin kun hän hemmottelee lapsiaan ja vaimoaan syntymäpäivinä, ystävänpäivänä, pitkinä viikonloppuina, jouluna ja muina pyhinä. Turha edes kuvitella kilisteleväsi kuohujuomalaseja hänen kanssaan uudenvuoden aattona. Yhteisen ajan sijaan saat lahjoja.

Miehen perhelomat vaimon ja lasten kanssa ovat sinulle kidutusta, koska tiedät olevasi hänelle pelkkä salaisuus. Kun hän palaa luoksesi, yrität kahta kovemmin osoittaa hänelle, mitä hän menetti kun ei ollut kanssasi. Hän vakuuttaa jälleen kerran rakastavansa sinua ja kertovansa pian vaimolleen suhteestanne, joten roikut edelleen mukana.

5. Salaat elämäsi ystäviltä ja perheeltä

Alat lopulta vältellä olemasta tekemisissä tiettyjen ystäviesi ja perheenjäsentesi kanssa. Elämäsi kuplassa jatkuu ja mitä enemmän aikaa kuluu, sitä vaikeampaa sinun on valehdella heille deittitilanteestasi. ”Miten noin hieno nainen kuin sinä on vieläkin sinkku?” ”Oletko vielä tavannut ketään?” ”Mitä oikein etsit, oletko liian nirso?”

Olette kuitenkin edennneet yhdessä jo näin pitkälle, joten ei kai hän enää kovin kauan pysty jatkamaan kaksoiselämäänsä? Elämässä täytyy ottaa riskejä, varsinkin rakkauden tähden, eikö niin? Ei varatun miehen kanssa.

6. Odotat vuosikausia turhaan hetkeä, joka ei koskaan saavu

Hyvin todennäköisesti tämä ei ole hänen ensimmäinen syrjähyppynsä. Kavaltajatkin varastavat ensin vain pieniä summia ja siirtyvät sitten suurempiin. Samoin käy pettämisessä. Syrjähypyistä kiinnostunut mies pettää ensin monin tavoin ennen ryhtymistä varsinaiseen salasuhteeseen. Pettäminen on kuitenkin helpompaa rakastajattaren kanssa.

7. Kun yrität lähteä, hän maanittelee sinut takaisin

Sanot lähteväsi ja hän antaa sinun lähteä, koska ei halua pidätellä sinua. Sitten hän voi alkaa itkeä, kirjoittaa sydäntäsärkeviä rakkauskirjeitä, lähettää ruusuja ja jopa luvata lopultakin jättävänsä vaimonsa. Kannattaa kuitenkin tiedostaa, että hän ei tule koskaan jättämään vaimoaan, laspsiaan eikä rahojaan.

Mitä päättäväisemmin yrität lähteä, sitä enemmän hän alkaa kyseenalaistaa pidempiaikaista lojaalisuuttasi, joten palaat, koska haluat osoittaa hänelle olevasi lojaali.

Tunnet olosi yhä kurjemmaksi kun ajattelet, että kun mies on luonasi, vaimo on onnellisen tietämätön miehensä pettämisestä. Tiedät, että tilanteenne ei ole reilu kenellekään, mutta jos kyseenalaistat tilanteen miehelle, hän saa raivarin, joten piilotat tunteesi ja yrität olla valittamatta asiasta.

8. Alat tuntea syyllisyyttä ja katumusta

Et enää tunnista itseäsi. Tunnet olevasi ansassa. Rakastat häntä etkä voi kuvitella elämääsi kenenkään muun kanssa, mutta hän ei silti ole uskollinen sinua kohtaan.

Menetät aina pienen osan itsestäsi, kun teet kompromissin ja palaat hänen luokseen, koska hän sanoo ettei voi elää ilman sinua. Se ei ole totta.

9. Lopulta hän myöntää, ettei voi jättää vaimoaan

Tunnet itsesi halvaksi ja käytetyksi, kun ymmärrät, että ”elämäsi rakkaus” arvostaa enemmän perhettään kuin rehellistä ja avointa uutta elämää kanssasi.

Voidaan ajatella, että rakastajattaret ovat kuin timantteja – kimaltelevan kauniita, ja niitä käytetään erityisissä tilaisuuksissa. Vaimot ovat kuin vettä – heitä tarvitaan päivittäin hoitamaan perheen, sukulaisten ja sosiaalisen aseman tarpeita. Vaimot ovat osa ydintä, mutta rakastajattaret kuuluvat ytimen ulkopuolelle. Pettävä mies salaa asioita molemmilta naisilta.

10. Luovutat

Hänen päättämättömyytensä saa keskittymisesi herpaantumaan muissakin elämääsi liittyvissä asioissa. Pakkaat lopultakin tavarasi ja jätät hänet, koska tajuat, että tilanne on kuin loputon ympyrä. Nyt olet ulkona tilanteesta ja matkalla kohti toipumista. Et kuitenkaan pääse hänestä niin helposti.

Hän voi valittaa olevansa seksuaalisesti turhautunut ja yksinäinen, kun sinä yrität pitää puolesi ja passittaa hänet takaisin vaimonsa luokse. Hän voi sanoa tehneensä virheen päästäessään sinut menemään. Itket, koska ikävöit häntä.

Seksin ja huomion puute saavat hänet kuitenkin etsimään seuraavaa, sinua nuorempaa, kuumempaa ja herkkäuskoisempaa rakastajatarta. Olet hänelle mennyttä elämää ja uusi rakastajatar pönkittää hänen egoaan. Uusi rakkaus muuttuu miehelle tylsäksi ja pian hän on taas pahoillaan ja pyytää anteeksi, koska aiheutti sinulle pettymyksen.

Vasta nyt ymmärrät heittäneesi elämästäsi vuosia hukkaan. Tajuat olleesi hänelle vain pieni piristys, kun sinulle hän merkitsi aivan kaikkea. Tästä alkaa pitkä tunteiden kuntoutuminen, jota ei auta se, että kovin harvoilta ystäviltä riittää empatiaa toista naista kohtaan. Jotkut ajattelevat salaa, että sait mitä ansaitsit. Et saa tukea ja olet yksin.

Elpyminen salasuhteesta voi kestää paljon pidempään, kuin mitä suhde kesti. Muistot ja henkinen ahdinko piinaavat sinua. Voit kokea outoja kipuja eri puolilla vartaloasi.

Your Tango -sivusto korostaa, että suhteeseen ryhtymistä varatun miehen kanssa ei voi suositella kenellekään. Lopputuloksena on väistämättä suhteen päättyminen ja henkisen hyvinvoinnin vakava vaarantuminen.

Jos siis olet suhteessa varattuun mieheen, lähde heti äläkä katso taaksesi.

Alla olevalla videolla Stephanie Matto kertoo, millaista oli suhde varatun miehen kanssa.

Lähde: Your Tango