Yksiavioiset myyrät antavat uutta tietoa siitä, miksi miehet pettävät humalassa

Preeriamyyrä on ainoa tunnettu yksiavioinen jyrsijälaji. Preeriamyyrät sattuvat myös olemaan ainoita tunnettuja jyrsijöitä, jotka nauttivat alkoholia vapaaehtoisesti. Esimerkiksi rotat ja hiiret eivät voi sietää viinaa.
– Ne sitoutuvat samaan kumppaniin koko elämänsä ajaksi, kertoo aihetta tutkinut Andrey Ryabinin, ja lisää, että preeriamyyrät suosivat alkoholia veden sijaan.
Ryabininin ja hänen työtovereidensa tutkimukset todistavat, että alkoholi saattaa myös vaikuttaa myyrien suhteisiin. Urospuoliset preeriamyyrät, jotka juovat paljon alkoholia, pettävät kumppaneitaan todennäköisemmin kuin kohtuukäyttäjät. Naispuoliset preeriamyyrät puolestaan pysyvät kumppaninsa kanssa todennäköisemmin, kun ne juovat alkoholia.
Ryabinin halusi tutkia alkoholinkäytön vaikutuksia ihmisten parisuhteissa, mutta ihmisten juottaminen ympärikänniin tutkimuksen nimissä ei ollut eettistä. Ihmisen ja preeriamyyrän suhteissa on kuitenkin paljon yhtäläisyyksiä. Myös preeriamyyrät jakavat vastuun jälkikasvustaan huolehtimisesta. Preeriamyyrät kykenevät myös empatiaan ja lohduttavat toisiaan tarpeen tullen.
Lisäksi tutkimuksessa selvisi, että jos myyräparin naaras pysyi selvänä, mutta uros joi alkoholia, urosmyyrä oli todennäköisemmin petollinen kuin tilanteessa, jossa molemmat joivat saman määrän alkoholia.
– Meidän on vielä otettava huomioon ihmisiin liittyvät tekijät, Ryabinin totesi tutkimuksesta.
Ryabinin lisäsi, että tutkijat kuitenkin todistivat, että biologialla on roolinsa alkoholinkäytön ja uskollisuuden välisessä yhteydessä, ja he aikovat tutkia aihetta lisää.
Video valottaa preeriamyyrien empaattisuutta.

Lähde: Newsweek


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.