Suomalaiset käyttivät Uberia ahkerasti ulkomailla tauon aikana – nyt suosittu kyytipalvelu palaa Suomeen

Kyytipalvelu Uber keskeytti POP-palvelunsa Suomen markkinoilla elokuussa 2017, mutta palaa takaisin tänä kesänä.
Suomen toiminnan jäätyä tauolle suomalaiset ovat jatkaneet ahkerasti Uberin käyttöä ulkomailla ja reilun yhdeksän kuukauden aikana suomalaiset ovat ottaneet yli 200 000 kyytiä ympäri maailman.
Eniten kaupunkikyytejä on otettu Tallinnassa, mutta kymmenen aktiivisimman kaupungin joukkoon mahtuvat myös Miamin ja Los Angelesin kaltaiset miljoonakaupungit.
Uberin julkaiseman datan mukaan suomalaiset ovat käyttäneet Uberia eniten yrityksen kotimaassa Yhdysvalloissa, mutta kymmenen suosituimman maan joukkoon mahtuvat muun muassa myös Puola, Alankomaat ja Portugali.
– Yhdysvallat on luonteva suosikkikohde, onhan Uber sieltä lähtöisin ja palvelu on saatavilla sadoissa kaupungeissa ympäri maata. Siellä on tuttujen ja tunnettujen kyytivaihtoehtojen lisäksi erilaisia hauskoja sesonkituotteita, kuten esimerkiksi Santa Barbarassa toimiva, viinitiloille vievä UberWINE, kertoo Uberin Suomen ja Ruotsin maajohtaja Joel Järvinen.
Uberin data paljastaa, että suosituin suomalaisten käyttämä Uber-tuote on ollut edullisena vaihtoehtona tunnettu UberX. Hyvänä kakkosena listalle kuitenkin nousee erityisesti suurissa kaupungeissa operoiva UberPOOL. UberPOOL on kimppakyytipalvelu, jossa samassa autossa matkustaa muitakin samaan suuntaan menossa olevia matkustajia. UberPOOL on erittäin huokea matkustusvaihtoehto, ja kyyti kaupungin sisällä maksaa usein vain muutaman euron verran.
– Erityisen silmiinpistävää datassa on se, kuinka suosittu POOL-kimppakyytipalvelu suomalaisten keskuudessa on. Yksityisautoilua perustellaan usein sillä, etteivät ihmiset oikeasti ole valmiita jakamaan kyytiään ventovieraiden kanssa. Datamme perusteella tämä ei lainkaan pidä paikkaansa, vaan suomalaiset kulkevat aktiivisesti kimppakyydillä niissä kaupungeissa, missä se on saatavilla, toteaa Joel Järvinen.
Uber-kyytipalvelu on saatavilla yli 600 kaupungissa ja 65 maassa. Uber oli matkailijoiden suosikki myös Helsingissä.
– Toimiessamme Suomessa Uberia käytti yli 70 kansallisuutta kvartaalissa. Uskomme, että avattuamme palvelun kesällä uudelleen määrä tulee nousemaan entisestään, arvioi Järvinen.
Joka päivä ympäri maailman tehdään noin 15 miljoonaa Uber-kyytiä. Uber käynnistää toimintansa Suomessa uudelleen kesällä 2018 uuden liikennepalvelulain tultua voimaan.

10 suosituinta maata

 1. Yhdysvallat
 2. Viro
 3. Iso-Britannia
 4. Puola
 5. Portugali
 6. Alankomaat
 7. Tšekki
 8. Venäjä
 9. Ranska
 10. Ruotsi
10 suosituinta kaupunkia

 1. Tallinna
 2. Lontoo
 3. Miami
 4. Los Angeles
 5. Amsterdam
 6. Praha
 7. San Francisco
 8. Lissabon
 9. Tukholma
 10. Pietari
Suosituimmat tuotteet

 1. UberX
 2. UberPOOL
 3. UberBLACK
 4. UberXL
 5. UberSUV

 


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
 • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
 • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.