Tabletti on lomalaisen viihdekeskus – näin saat sen toimimaan mökillä

Kesä on paitsi ihanaa myös liikkuvaista aikaa. Kesälomareissut suuntautuvat useimmiten mökille, vesille tai kyläilemään, eikä pitkiä matkoja perheen kanssa taiteta ilman takapenkiltä kuuluvia tylsyyshuutoja. Tabletti toimii viihdepakettina, joka harhauttaa helposti niin isoa kuin pientäkin lomalaista.
Roimasti suosiotaan kasvattanut tablet-tietokone on parhaimmillaan kesän perhereissun – tai ainakin vanhempien hermojen – pelastus. Lomakauden alkaessa kyselyt tabletin käyttömahdollisuuksista lisääntyvät, kun matkalaiset kartoittavat litteän laitteen toimintoja.
– Lomalla ihmiset liikkuvat pois kiinteiden nettiyhteyksien ääreltä ja tabletin toimivuus esimerkiksi kesämökillä askarruttaa, kertoo myymäläpäällikkö Paul Puolakka DNA Kaupasta.
Ennen reissua kannattaakin piipahtaa myymälässä tarkistamassa lomakohteen kuuluvuus.
– Noin globaalisti ajatellen meillä on Suomessa hyvin kattavat 3G-verkot, eli yleensä verkko kyllä kattaa myös kesämökin, Puolakka kehaisee.
Pelkkä laite ei yksin pysty nettiyhteyttä muodostamaan, vaan on varmistettava, että tabletissa on wifi-yhteyden lisäksi paikka myös 3G- tai 4G-sim-kortille.
– Myymälästä kannattaa kysyä rohkeasti neuvoa, jos oman laitteen yhteydet epäilyttävät.
Pelit ja elokuvat samassa paketissa
Käyttäjiä askarruttavat nettiyhteyksien lisäksi esimerkiksi mahdollisuus tv-ohjelmien katsomiseen ja tallentamiseen. Paljon kysellään myös erilaisista peleistä ja elokuvapalveluista.
– Virtuaalisella digiboksilla voi nauhoittaa haluamansa ohjelman ja katsella sen sitten, kun aika on sopiva. Netistä löytyy myös monia elokuviin ja sarjoihin keskittyneitä palvelusivustoja, jotka tarjoavat kuukausimaksun hinnalla lähes rajattomasti katsottavaa, Puolakka vinkkaa.
Tabletin viihdearvo ei rajoitu vain liikkuvaan kuvaan. Moni esimerkiksi lukee tabletilla päivän lehdet, hoitaa pankkiasiat tai tarkastaa tulevan viikon säätiedot.
– Edes lautapelejä ei tarvitse enää raahata mukana, sillä nekin on helppo ladata tabletille.
 Tabletti voi korvata GPS:n
Tabletti toimii tarvittaessa myös navigaattorina niin teillä kuin vesilläkin. Laitteeseen ladattavat merikartat ohjaavat veneilijän kunnialla ohi kummeleiden ja GPS neuvoo reitin jopa metsän perukoille piilotettuun sukupirttiin.
– Takapenkki pysyy pitkänkin matkan hiljaisena, kun reittiohjeet tarkastettuaan tuuppaa tabletin peleineen ja leffoineen lasten käsiin. Varmista kuitenkin, että virtalähteet ovat mukana, ettei riemu lopu lyhyeen. Tabletinhan saa ladattua myös autossa, Puolakka muistuttaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.