Tämän takia nuoret eivät ole kiinnostuneita vakuutuksista

POP Vakuutuksen toteuttaman valtakunnallisen kyselyn mukaan 18–28-vuotiaat suomalaiset nuoret eivät ole kiinnostuneita siitä, miten vakuuttaa kotinsa tai itsensä.
Kyselyyn osallistui 800 nuorta koko Suomen alueelta. Vain alle 40 % vastaajista tietää tarkoin, mitä vakuutuksia he omistavat. Omistusasujat suhtautuvat vakuutusten hankkimiseen negatiivisemmin kuin vuokralla asuvat (59 %), vaikka kotivakuutuksen onkin useammin hankkinut omistusasuja (87 %) kuin vuokra-asuja (77 %).
Vakuutuksia pidetään aikuisiän pakkopullana ja niiden hankkimiseen käytettävä aika halutaan minimoida. Vakuutuksen hankinnassa tärkeimpinä kriteereinä pidetään
hankkimisen helppoutta ja hintaa. 75 % vastaajista pitää verkkokauppaa hyvänä kanavana hankkia vakuutuksia.
Alueellisia eroja vakuutuksen hankinnan suhteen
Kysyttäessä nuorilta kuka on hankkinut heidän nykyiset vakuutuksensa, vastauksissa korostui vanhempien osuus. 18–20-vuotiaista lähes puolelle vanhemmat ovat hankkineet vakuutukset. Omatoimisuus lisääntyy iän myötä, sillä 25–27-vuotiaista vakuutuksen hankkii itse jo 77 prosenttia. Todennäköisemmin vakuutuksen hankkii itse Etelä-
Suomessa asuva (66 %) ja epätodennäköisimmin Tampereella tai Turussa asuva nuori (55 %).
Suomalaiset nuoret matkustavat ulkomaille vuosittain, usein ilman vakuutusta
Kyselyn mukaan nuoret aikuiset matkustavat paljon niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Pääkaupunkiseudulla asuvista nuorista 42 % matkustaa Suomen rajojen ulkopuolelle vähintään kaksi kertaa vuodessa. 72 % vastaajista matkustaa kotimaassa kaksi kertaa vuodessa tai useammin. Pohjoissuomalaiset ovat aktiivisimpia kotimaanmatkailijoita (52 %) verrattuna muihin alueisiin. Noin kolmannes (32 %) nuorista aikuisista jättää kuitenkin matkavakuutuksen ottamatta matkatessaan. Alueellisia eroja on nähtävissä myös tässä: pääkaupunkiseudulla asuvista matkavakuutuksen omistaa puolet vastaajista (59 %), kun vastaava luku Lapissa ja Oulun alueella on 47 %.
Hinta ja asioinnin hoitaminen mobiilisti vaikuttavat valintaan
Vakuutuksen valinnassa edullisuus oli ensisijainen päätöksentekoon vaikuttava asia. Tämän ilmoitti tärkeimmäksi 59 % vastaajista. Noin puolelle vastaajista oli tärkeää, että vakuutuksen sisältö on esitelty mahdollisimman selkeästi. Nuorille merkittävää on myös mahdollisuus hoitaa vakuutusasiat mobiilisti, tätä piti tärkeänä 60 % vastaajista.
Nuoret mukana uuden nuorisovakuutuksen kehittelyssä
Koska nuoret kokevat vakuutukset sekavaksi, kalliiksi ja vaikeasti ymmärrettäväksi, POP Vakuutus otti HAAGA-HELIA Ammattikorkeakoulun opiskelijat mukaan kehittämään nuorille aikuisille suunnattua POP Setti -nuorisovakuutusta. POP Setti on vakuutuskokonaisuus, johon kuuluu matka- ja tapaturmavakuutus sekä valinnaisena kotivakuutus.
– Nuorten avulla osasimme ottaa oikeat asiat huomioon. Tuloksena on edullinen, nuorten vaihteleviin tarpeisiin sopiva vakuutuskokonaisuus, joka on helppo ostaa verkossa tai mobiilissa, kertoo POP Vakuutuksen myynti- ja markkinointijohtaja Jani Engberg.
Kyselyn toteutti POP Vakuutuksen toimeksiannosta tutkimusyhtiö M3 Research kesä-heinäkuusssa 2015.
nuoret-matkustaminen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.