Ex-missi ja juontaja Alina Voronkova, 26, kertoi Instagramin Stories-videolla hakeneensa kunnallisen palvelun kautta apua jaksamiseensa. Alina kertoo, että viimeinen vuosi on ollut vaikea oman henkisen hyvinvoinnin kannalta.

– Mietin pitkään avaanko tätä enempää, mutta mielestäni tämä oli sellainen asia minkä kanssa uskon aika monienkin kamppailevan, Alina kertoo videolla.

– Somesta voi saada sellaisen kuvan, että elämäni on täynnä siistiä menoa, tekemistä ja meininkiä, mutta some on vain murto-osa kaikesta. Kaikella on varjopuoli ja itselle on aina ollut hyvin vaikeaa keskittyä omaan jaksamiseen kun ympärillä on erilaisia mahdollisuuksia tarjolla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP Alina Voronkova kruunattiin Miss Suomeksi vuonna 2018.

Miss Suomi kilpailun voitettuaan Alina aloitti työt yksityisyrittäjänä ja on siitä asti paiskinut töitä ilman lomia. Hän myöntää olevansa suorittajaluonne ja laiminlyövänsä omaa aikaa ja lomaa. Ulkopuolisen avun hakeminen on ollut Alinalle iso kynnys.

– Tässä ollaan nyt siinä pisteessä, että kävin kolme kuukautta sitten varaamassa itselleni ajan, että pääsen ammattilaisen kanssa puimaan näitä minun asioita ja fiiliksiä läpi.

Alina toivoi saavansa tapaamisen myötä asioihin uutta näkökulmaa, mutta pettyi pahemman kerran saamaansa apuun.

– Kolmen kuukauden jonotusajan jälkeen pääsin juttelemaan ammattilaisen kanssa ja tuloksena on tyhjä olo. Pettynyt fiilis miten vaikeaa avun saaminen on.

– Asian kohtaaminen on ollut itselleni pitkä projekti ja valitettavasti tämän päivän tapaaminen ammattilaisen kanssa ei tuottanut paljon mitään. Odotin, että saan edes toisen mahdollisuuden tulla käynnille, mutta ei.

Alina on pahoillaan niiden puolesta, jotka kamppailevat mielenterveysongelmien kanssa ja pohtii miten olisi, jos avun tarve olisi ollut akuutimpi.

– Jos olisi oikeasti sellainen tilanne, että tarvitsisi kunnolla apua ja tukea ja kävisi kunnallisen kautta, niin ei sitä tukea välttämättä edes saisi. Ei ihme, että ihmiset ajautuu ahdinkoon.

Lue myös:

Alina Voronkova julkaisi häikäisevän bikinikuvan: ”Huh, mikä kisumisu!”

Katso video! Tältä Alina Voronkovan ja Joonas Hurrin häissä näytti