Yrittäjä ja entinen tv-toimittaja Viivi Avellán, 44, on asunut viimeiset neljä vuotta perheineen Singaporessa, jonne he muuttivat Viivin miehen työn perässä.

Kun koronapandemia oli puolitoista vuotta sitten aluillaan, Viivi sai huolestuttavan tiedon. Hänen äidillään oli todettu vatsasyöpä. Perhe matkusti Suomeen, mutta pandemian pahentuessa heidän oli palattava takaisin Singaporeen.

– Vaikutti siltä, että äidin hoidot tehoavat eikä akuuttia hätää ole, joten maaliskuussa palasimme kotiin, Viivi kertoo Anna-lehdelle.

Viivi jutteli äitinsä kanssa päivittäin puhelimessa. Äidin syöpä todettiin agressiiviseksi, mutta Viivi oli silti toiveikas. Huhtikuussa hän sai kuitenkin isältään puhelun. Äiti oli saanut sairaskohtauksen ja lääkärin mukaan hän kuolisi pian.

– Se tuli täysin yllättäen. Olin jutellut äidin kanssa edellisenä päivänä. Kuolemasta emme tosiaankaan puhuneet, eikä mitään hyvästejä ollut jätetty.

Viivin isä ja veli olivat paikalla äidin viimeisinä hetkinä.

– Minä olin mukana etäyhteydellä. Uskon, että kun äiti kuuli meidän kaikkien äänet, niin hän luovutti. Äiti oli kuollut. En voinut käsittää, että se on totta.

Lähde: Anna

Lue myös:

Riku Nieminen joutui sairaalaan sydänongelmien takia: ”Futiksen jälkeen alkoi muljunta rintakehässä”

Koronaan sairastunut Sointu Borg avautuu voinnistaan: ”Pikkuhiljaa pystyn olemaan jo jalkeilla”