Asiantuntijat ovat havainneet tupakoinnin kutistavan peniksen kokoa ja aiheuttavan erektiohäiriöitä.

– Näen erektiohäiriöt suurena riskinä. Saadaksesi kiinteän erektion, tarvitset riittävän tehokkaan verenkierron. Tupakoijilla esiintyy arteroskleroosia kaikissa verisoluissa – mukaan lukien niissä, jotka kiertävät peniksessä ja tämä heikentää verenkiertoa. Tupakansavun sisältämät kemikaalit saattavat myös vaikuttaa peniksen kiinteyteen verisuonten ohentumisen myötä. Tämä voi olla tilapäistä, mutta lopulta se muuttuu pysyväksi, toteaa urologi Marc Laniado Mirror Onlinelle.

Monille miehille on luonnollisesti hyvin huolestuttavaa, että tupakointi voi ajan myötä aiheuttaa peniksen kutistumista, koska myös ikääntyminen aiheuttaa sitä.

– Kuulen usein, että ’erektioni ei ole kovin hyvä, en herää aamuerektioon niin usein kuin ennen tai penikseni ei ole niin kova harrastaessani seksisuhteita’. Mutta toisinaan ihmiset kertovat, että vanhemmalla iällä penis on kutistunut, kun veri ei kierrä peniksessä tarpeeksi hyvin. Tämä vähentää spontaaneja aamuerektioita, joita tarvitaan peniksen luonnollisen koon säilyttämiseksi, kertoo Laniado.

– Yhteenvetona tupakointi saa peniksesi näyttämään lyhyemmältä tai itse asiassa lyhentää sitä.

Entä naiset?

– Naisten ei pidä olla omahyväisiä asian suhteen, sillä tupakointi voi heikentää myös heidän seksielämäänsä. Verenkierto vaikuttaa heidän kiihottumiseensa, Laniado varoittaa.

Lähde: Mirror Online

Kuva: Pixabay