Kirjailija Miki Liukkonen paljasti hiljattain Ylen Puoli seitsemän -ohjelman suorassa lähetyksessä kihalutuneensa kumppaninsa, artisti Behmin kanssa. Taiteilijapariskunnan ilouutinen keräsi valtavan määrän huomiota mediassa ja ihastutti suomalaisia laajasti.

Liukkosen vierailuun Puoli seitsemän -ohjelmassa mahtui valitettavasti myös ikäviä puolia. Mies kertoo omalla Instagram-tilillään vastaanottaneensa haastattelun jälkeen runsaasti alatyylisiä kommentteja liittyen ulkonäköönsä ja painoonsa.

– Ihme aikoja; olen saanut viime aikoina paljon, paljon viestejä koskien painoani. Lähinnä huolestuneita kommentteja, tai käskyjä syödä enemmän, tai kyselyitä (huokaus) ”mitä huumeita oikein käytän”, Liukkonen kirjoittaa Instagramiin julkaisemansa, mustavalkoisen kuvan yhteydessä.

Kuvassa Liukkonen poseeraa tummissa vaatteissa kasvoillaan vakava ilme.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Liukkonen huomauttaa, että toisten ihmisten painon kommentoiminen on loukkaavaa. Hän ei itse pahoita kommenteista mieltään, mutta kokee toisten ilkeilyn turhauttavaksi.

Kommenttiryöppy on saanut aikaan sen, että Liukkonen on alkanut ylianalysoimaan omaa syömistään.

– Olen aina ollut laiha, ja nyt, etenkin Puoli seitsemän -ohjelmassa esiintymisen jälkeen näiden kommenttien määrä on moskiittomaisesti lisääntynyt. Ja nyt kun painostani on joillekin tullut jonkinmoinen ”huolenaihe”, se saa aikaan paradoksaalisesti sen, että ajattelen pitäisikö minun siis syödä enemmän (paino sanalla Pitäisikö)? Olenko siis jotenkin sairaalloisen riutuisa mutten vain tajua sitä? Ja tämä taas tekee koko ruokailu-aspektista asian, johon suhtautuu ikään kuin pakkopullana (no pun intended) sen sijaan että se olisi nautinto. Sen tiedostaa olevan jotain johon ”kiinnittää huomiota”, kirjailija pohtii.

– Vuosien myötä kommentointi on johtanut jopa siihen, että ajattelen ruokaa nykyisin jonain sellaisena ”syödään tässä nyt sitten”-juttuna; vaikka aina olen syönyt aivan normaalisti, joskin kevyesti (en ikinä syö ”roskaruokaa”).

Liukkonen toivoo painon kommentoinnin loppuvan kokonaan.

– ”Kehorauha” olisi hyvä muistaa ja myös se, että painoni on oma asiani ja se, että olen laiha kuin ruokopilli ei väistämättä tarkoita, että jokin olisi hätänä, että käyttäisin huumeita, että kärsisin syömishäiriöstä tms, hän alleviivaa.

Postauksensa lopussa Liukkonen paljastaa vuonna 2017 otetun kuvansa aiheuttaneen aikoinaan Facebookissa painoon liittyvän kommenttivyöryn.

– Kuinka lannistavaa jättää menneisyys taakseen vain todetakseen sen tulevan taas kohti kuin ukkosmyrsky, joka kasteli sinut vain vähän aikaa sitten, Liukkonen summaa.

Lue myös:

Behmin kanssa kihlautunut Miki Liukkonen paljastaa, mitä pariskunnan kihlasormuksissa lukee!

Laulaja Behm ja kirjailija Miki Liukkonen ottivat uuden askeleen suhteessaan – ilouutinen paljastui suorassa tv-lähetyksessä!