solarium-wikimedia-commons-crop

Ei herkille! Intohimoinen solariumin käyttäjä sai ihosyövän nenään, jonka keskelle täytyi leikata reikä – kammottavat kuvat hoidoista

Metropoli

Amerikkalainen opettaja ja kahden lapsen äiti Rebekah Rupp, 41, rakasti jo teini-ikäisenä rusketuksen aikaansaamaa itsevarmuutta ja terveelliseltä näyttävää hehkua.

Oklahoman osavaltiossa asuva nainen oli intohimoinen solariumin ystävä, ja kävi ruskettamassa itseään usein vähintään 5-6 kertaa viikossa, vaikka monet varoittivat häntä solariumin haittavaikutuksista.

– Rakastin sitä tunnetta, minkä sain ruskettumisesta. Se rentoutti minua, sai minut tuntemaan itseni kauniiksi ja antoi minulle sellaista hehkua, jota rakastin, Rebekah kertoo.

Viisi vuotta sitten Rebekah alkoi tehdä lisätöitä ihonhoitotuotteita valmistavalle yhtiölle ja sai enemmän tietoa auringonsuojavoiteiden käytöstä.

2018 elokuussa Rebekah huomasi, että häneen poskeensa oli ilmestynyt tumma luomi. Hän meni joulukuussa ihotautilääkärille, joka huomasi heti nenän päässä valkoisen näpyltä näyttäneen luomen. Näppy oli ollut nenässä noin kaksi kuukautta ja Rebekah oli luullut sitä vain sitkeäksi finniksi. Luomi poistettiin välittömästi ja lähetettiin tutkittavaksi.

Kun tulokset saapuivat, Rebekahille kerrottiin, että hänellä oli tyvisolusyöpä. Syöpäsolut leikattiin kesäkuussa Mohs-tekniikalla. Operaation jäljiltä naisen nenän keskelle jäi ammottava reikä, jonka korjauksen hoitovaiheet olivat kammottavan näköisiä.

Leikkauksessa Rebekahin nenässä olevaan reikään johdettiin otsasta kudoskaistale, jossa oli mukana päälaelta irrotettu verisuoni. Otsasta johdettu pitkä kaistale oli paikoillaan neljän viikon ajan, kunnes leikkaus saatettiin loppuun heinäkuussa ja kaistale poistettiin.

Leikkausten jälkeen Rebekah on pitänyt erittäin tarkkaa huolta ihostaan. Hän käyttää aurinkorasvaa joka päivä ja pitää aina hattua auringonpaisteessa. Hän myös varmistaa, että hänen lastensa iho on suojattu hyvin auringolta ja että heidän urheilurepuissaan on aina mukana auringonsuojavoidetta.

Rebekah halusi jakaa kokemuksensa ja kammottavat kuvat nenästään, jotta ihmiset heräisivät ja ymmärtäisivät suojautua auringolta.

– Suojele ihoasi niin kauan kuin se sinulla on. Älä paahda itseäsi solariumissa äläkä mene aurinkoon ilman suojavoidetta ja jotain suojaa päässä, Rebekah neuvoo.

Rebekah kehoittaa kaikkia käyttämään aina aurinkorasvaa ja käymään ihotautilääkärillä vähintään kerran vuodessa.

– Jos mikä tahansa näppylä vartalossasi askarruttaa sinua, käy tarkistuttamassa se. Jos siinä ei ole mitään, sitten ainakin tiedät sen ja voit olla huojentunein mielin.

Ihosyöpä on yleistynyt viime vuosina myös Suomessa. Esimerkiksi Janni Hussi ja Antti Holma ovat sairastuneet siihen ja vedonneet ihmisiä suojaamaan ihoaan auringolta.

Lähde ja kuvat Rebekahin kasvojen eri vaiheista (kuvat ei herkille): Media Drum World

Kuvituskuva: Wikimedia Commons

 1. Anniina Valtonen oli vain 16-vuotias, kun rakastui mieheensä – ihmiset ympärillä järkyttyivät: ”Olimme kuin yö ja päivä”
 2. Lotta Hintsan kasvot paloivat pahasti – julkaisi hurjat kuvat: ”Olen varma, etten tee tätä virhettä uudelleen”
 3. Sari Tamminen kiidätettiin sairaalaan suorasta lähetyksestä – ”Tämä ilta saikin yllättävän käänteen ja päättyi leikkaussaliin”
 4. Anna Puun tuore kuva käynnisti raskausspekulaatiot – tähtiartistilta suora tilitys: ”En jaksa peitellä vatsaani”
 5. Näin Linda Manuellan ja räppäri Williamin kohusuhde sai alkunsa – takana yllättävä historia: ”Yhtäkkiä olimmekin yhdessä”
 6. Andrei Koivumäki ja Diandra Flores romanssihuhujen pyörteissä – eivät peittele enää läheisiä välejään!
 7. Sampo Kaulasen perheen sairastumisen syy selvisi – sairaalareissulle hurja hinta!
 8. Sonja Aiello esitteli hulppean Espanjan-asunnon: ”Tämä on superhieno- ja kallis” – katso video!
 9. Jasmin Mäntylä julkaisi ensimmäisen yhteiskuvan uuden rakkaansa kanssa – ”Onneksi seura sentään lämmitti”
 10. Seiska: Huippumalli haussa -kaunottaren kanssa naimisissa oleva Matias Mäkynen keskellä skandaalia – iski nuoren opiskelijanaisen baarissa!
 11. Talousongelmien kanssa kamppaillut Marita Taavitsainen muutti unelmiensa taloon – ”Ihan mieletön tuuri kävi”
 12. Seiska: TIS-Toni tuomittiin kuudesta rikoksesta – pahoinpiteli kolmesti tosi-tv-ohjelmista tutun rakkaansa!
 13. Tuure Boelius ajautui elämässään suureen kriisiin – parisuhde loppui rumasti: ”Olin todella loukkaantunut”
 14. Robin todisti ampumavälikohtausta Los Angelesissa – ”Se oli aika hurja”
 15. Anna: Tällainen on Kirsi Alm-Siiran uusi puoliso – puhuu jo naimisiinmenosta: ”Suhtaudun parisuhteeseeni vakavasti”
 16. Jättituloja takova Sara Sieppi laukoo suorat sanat massiivisista maksuistaan – ”Jengi saisi lopettaa mussuttamisen”
 17. Roni Bäckin ja Airi Mikkelän lapsi syntyi – näin tubetähti on valmistautunut isyyteen: ”Olen käynyt terapiassa”
 18. Julkisuudesta kadonnut ex-missi Mira Salo paljasti iloisen uutisen – uusi askel parisuhteessa!
 19. Emma-gaala täynnä yllätyksiä – erohuhujen pyörteissä velloneet Jyrki69 ja Erika Vikman nousevat yhdessä lavalle!
 20. Katja Ståhl sai pysäyttävän diagnoosin – psykiatrin sanat tuntuivat epätodellisilta: ”Olin ihan pihalla”