Tutkijat ovat saaneet selville, että PFC-kemikaaleilla on negatiivinen vaikutus miehen peniksen pituuteen.

PFC-kemikaaleille lapsuudessa tai nuoruudessa altistuneiden miesten penis oli 12,5 % (1,25 cm) muita lyhyempi.

Altistus aineelle ja sen vaikutuksille tapahtuu jo kohdussa, vähentäen mieshormonien kasvua ja tehden peniksestä muihin verrattuna ”huomattavasti” lyhyemmän ja 6,3 % ohuemman.

Tutkijat havaitsivat, että imeytymistä tapahtuu suoraan tuotteista elimistöön jopa teini-ikään saakka. Peniksen kasvun rajoittamisen lisäksi aine vähentää miesten hedelmöityskykyä.

Italialaiset tutkijat saivat asian selville, kun he tutkivat PFC-saastuneen alueen väestöä. Asiaa pidetään erittäin huolestuttavana, koska kyseistä kemikaalia on vuotanut juomavesiin muuallakin Italian lisäksi, kuten Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Hollannissa. Lisäksi kemikaalia imeytyy elimistöön tuhansista tuotteista, joihin lapset ja nuoret ovat kosketuksissa joka päivä.

PFC-kemikaaleja on mm. paistinpannujen tarttumattomissa pinnoissa, vedenkestävissä vaatteissa, rasvaa hylkivissä esim. pikaruokaan käytettävissä ruokapakkauksissa, paperilautasissa, tahroja hylkivissä matoissa, tuulilasinpesunesteessä ja sammutusvaahdossa. Lisäksi sitä löytyy joistakin liimoista, kosmetiikkatuotteista, lääkkeistä, elektroniikasta, puhdistusaineista, vahoista, hyönteismyrkyistä ja maaleista.

Lähde: Daily Mail

Kuva: Pixabay