Ennen vanhaan ihmisillä oli naisen kehosta uskomuksia, jotka ovat nykytiedon valossa todella kummallisia. Monet uskomukset olivat taikauskoisia ja peräisin käsityksestä, että naiset olivat miehiä alempiarvoisia. Alle on listattu naisen vartalosta kymmenen myyttiä, jotka ovat nykyään lähinnä huvittavia.

1. Menstruoiva nainen voi tappaa mehiläisiä

Antiikin roomalaisen filosofin Pliniuksen mukaan naisilla oli kuukautistensa aikaan erilaisia voimia. Hän muun muassa uskoi, että menstruoiva nainen kiroaa matkansa varrelle sattuneet kasvit, hämärtää peilit, tekee koirat hulluiksi ja tappaa mehiläisiä. Plinius myös uskoi, että jos naisen kuukautisvuoto altistuisi salamaniskulle ukkosmyrskyn aikana, se ajaisi myrskyn tiehensä.

2. Naisilla on vähemmän hampaita kuin miehellä

Kreikkalaisfilosofi Aristoteles puolestaan uskoi, että naiset ovat miesten epätäydellisiä versioita, ja että naisilla oli myös vähemmän hampaita kuin miehillä.

3. Naisilla on vaeltava kohtu

Toinen antiikin Kreikan kuuluisa hahmo Hippokrates keksi sairauden nimeltään hysteria. Hysterialla viitattiin lähes kaikkiin naisen psyykkisiin ja fyysisiin ongelmiin. Syy hysteriaan oli Hippokrateen mukaan vaeltava kohtu. Vuosisatojen ajan ihmiset uskoivat, että naisen kohtu vaeltaa ympäri kehoa kuin loinen. Vielä pitkään senkin jälkeen, kun ihmiset oppivat enemmän ihmiskehosta, hysterian diagnoosi säilyi.

4. Naisilla ei ole seksuaalisia haluja

Viktoriaaniseen aikaan eli 1800-luvulla seksi ja etenkin naisten seksuaalisuus oli tabu. Seksi oli taakka, joka naisten oli kestettävä, mutta heidän ei oletettu nauttivan siitä.

5. Itsetyydytystä harrastavalla naisella on pienet rinnat

Viktoriaaniseen aikaan masturbointi oli ankarasti kielletty. Itsetyydytyksestä liikkui erilaisia uskomuksia, joiden tarkoitus oli hillitä ihmisten halua kosketella itseään. Masturboinnin uskottiin viivästyttävän naisten kehitystä ja johtavan rintojen kasvun tyrehtymiseen.

6. Lukeminen tekee naisista hedelmättömiä

Harvardin yliopiston professori Edward H. Clarke kirjoitti 1800-luvulla tutkielman, jonka mukaan naiset kyllä kykenevät oppimaan, mutta liika kirjojen parissa vietetty aika johtaa hedelmättömyyteen. Professori suositteli, että tyttöjen koulutusta rajoitetaan.

7. Jos nainen katselee raskaana ollessaan rumia asioita, hän saa ruman lapsen

Yksi 1800-luvun hullunkurisimmista uskomuksista oli, että raskaana olevan naisen ajatukset vaikuttavat siihen, miltä hänen lapsensa näyttää. Naisten mielikuvituksen uskottiin olevan syy esimerkiksi syntymämerkkeihin ja epämuodostumiin. Epämiellyttävän näköisten asioiden katselun uskottiin myös johtavan siihen, että lapsesta tulee ruma.

8. Naiset ovat likaisia kuukautisten aikana

Ainakin jo antiikin aikaan uskottiin, että kuukautisten aikana naiset ovat epäpuhtaita. Samoin kaiken, mihin nainen kosketti, katsottiin muuttuvan likaiseksi. 1200-luvulla Albertus Magnus -niminen munkki kirjoitti, että kuukautisten aikana nainen erittää höyryä, joka voi myrkyttää lapset.

9. Tamponit voivat johtaa neitsyyden menetykseen

Kun tamponit tulivat markkinoille 1930-luvulla, monet uskoivat, etteivät nuoret tytöt voineet käyttää niitä. Tamponeiden uskottiin johtavan neitsyyden menettämiseen.

10. Vain halukas nainen voi tulla raskaaksi

Tämä myytti on erityisen hirveä, koska sillä on yhä kannattajia. Vuonna 2012 Missourin kongressiedustaja Todd Akin esitti perusteettoman väitteen, että nainen ei voi tulla raskaaksi raiskauksesta, sillä raiskatulla naisella on keino sulkea lisääntymismekanisminsa. Uskomus oli yleinen jo ainakin 1200-luvulla, jolloin brittiläisessä lakitekstissäkin todettiin, että nainen ei voi tulla raskaaksi, jos yhdyntä tapahtuu vasten hänen tahtoaan.
Lähde: The List