Yrittäjä ja juontaja Lauri Salovaara, 43, kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa dramaattisesta hetkestä, kun sai tietää sairastavansa reumaa. Lauri oli tuolloin vasta 22-vuotias radiouraansa aloitteleva nuorukainen.

– Lääkäri ilmoitti, että nyt on juoksut juostu. Enää et pelaa tennistä etkä jalkapalloa. Se oli ikävästi sanottu, Lauri muistelee Ilta-Sanomille.

Lääkärin sanoista sisuuntuneena Lauri alkoi treenaamaan juoksua, jatkoi jujutsu-harrastustaan ja aloitti myös brasilialaisen jujutsun. Hän päätti, ettei anna sairauden määritellä elämäänsä.

Vuonna 2007 mies muutti Ouluun ja uuden reumalääkärin myötä sairauden hoito ja lääkitys muuttui radikaalisti. Tulokset näkyivät välittömästi.

– Heti seuraavana aamuna pystyin nostamaan sukat lattialta eikä se ollut enää show, Lauri kertoo nopeasta muutoksesta.

Kolme vuotta sitten Lauri uskaltautui myös pitkälle vaellukselle Italiaan.

– Kävelin kolmessa viikossa 330 kilometriä Vatikaaniin. Troppia oli mukana monenlaista, mutta pystyin siihen haasteeseen kuitenkin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Nelonen

Lauri pärjäsi sairaudestaan huolimatta hyvin myös Selvityjät Suomi -ohjelmassa, josta putosi lopulta 10. lokakuuta.

– Hieman mietitytti, että pärjäänkö viidakossa, mutta eihän sitä auttanut etukäteen murehtia. En ole palautunut henkisesti enkä fyysisesti mutta lähtisin silti uudestaan.

Laurin nivelreuma on saatu täysin rauhoittumaan ja hän on sinut sairautensa kanssa, mutta sen etenemistä ei kuitenkaan voida ennustaa.

– En oikeastaan haluakaan tietää miten tämä tästä etenee. Monesti mietin, että jos en liiku näin paljon, niin olenko jossain elämäni vaiheessa pyörätuolissa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

Selviytyjistä ulos äänestettiin todellinen yllätysnimi – ”Koen, että minut petettiin”

Heimoneuvosto äänesti Jon-Jon Geitelin ulos Selviytyjistä – avautuu nyt tuntemuksistaan: ”Fiilis on pettynyt”