Erikoinen trendi on saanut naiset käyttämään kurkkua johonkin aivan muuhun kuin salaattiin. Sosiaalisessa mediassa on levinnyt neuvoja, joiden mukaan naiset voivat käyttää kurkkua alapäänsä puhdistamiseen. Kuorittu kurkku neuvotaan asettamaan vaginaan, missä sitä pitäisi pyöritellä jopa 20 minuuttia.

Lääkärit kuitenkin varoittavat naisia kurkkupuhdistuksen riskeistä. Gynekologi Jennifer Gunterin mukaan vaginan puhdistamisesta on enemmän haittaa kuin hyötyä.

– Jättäkää vaginat rauhaan, sillä ne eivät ole likaisia. Olen kertonut naisille joka päivä 25 vuoden ajan, että vaginat eivät kaipaa puhditusta, mutta silti kauppojen hyllyt ovat täynnä hygieniatuotteita. Lipevä mainonta kumoaa helposti viestini, sillä mainonta tukee vakiintunutta naisvihaa, joka koskee vaginoiden terveyttä, lääkäri valistaa.

Gunterin mukaan vaginaa puhdistamalla voi päätyä vahingoittamaan juuri niitä kehon ominaisuuksia, joiden tehtävä on vaginan puhdistaminen. Hänen mukaansa bakteeritasapainon ja limakalvojen vahingoittaminen voi jopa lisätä riskiä HIV- ja tippuritartuntaan. Liiasta puhdistelusta voi yllättäen myös seurata hajuhaittoja.

Vaginaa ei siis missään tapauksessa kannata yrittää puhdistaa vihanneksilla eikä muillakaan tuotteilla.

Lähde: 9gag

Kuva: Pixabay