Etälääkäripalvelut valtaavat entistä vahvempaa jalansijaa suomalaisessa terveydenhuollossa.
Kela on päättänyt ottaa etälääkäripalvelut sairaanhoitovakuutuksensa piiriin 1. maaliskuuta alkaen, minkä johdosta lääkäriin pääsee jatkossa etävastaanottona valtakunnan laajuisesti jo 9,90 eurolla Kelan omavastuuosuuden jälkeen.
Etälääkäripalvelut ovat haastaneet muita toimintamalleja nopeudellaan ja helppoudellaan. Uusi Kelan linjaus mahdollistaa sen, että etälääkäripalvelut tekevät nyt myös ison harppauksen kohti entistä edullisempaa lääkäriasiointia.
– Etälääkäripalveluiden hyväksyminen osaksi Kelan sairaanhoitovakuutusta tarkoittaa sitä, että MeeDoc ja varmasti monet muutkin terveydenhoitopalveluja tarjoavat yritykset tekevät vahvoja linjauksia entistä edullisempien lääkärikäyntien mahdollistamiseksi, MeeDocin toimitusjohtaja Mikko Kiiskilä kertoo.
MeeDoc tarjoaa jatkossa 9,90 euron hintaisia lääkärikäyntejä. Summa on asiakkaan maksama hinta Kelan omavastuuosuuden jälkeen.
– Tämä tulee ravistelemaan suomalaista terveydenhuollon kenttää, Kiiskilä jatkaa.
Etälääkäripalvelujen Suomen-markkinassa on paljon kasvunvaraa
MeeDocin arvion mukaan etälääkäripalveluja käyttää Suomessa vain alle 1 % aikuisväestöstä. Kuitenkin yli 40 % suomalaisista on sitä mieltä, että he olisivat valmiita käyttämään etälääkäripalvelua*.
MeeDoc uskookin, että erilaiset etälääkäripalvelut yleistyvät pian myös Suomessa.
– Haluamme, että lääkärillä asiointi olisi mahdollisimman monelle aina helppoa, nopeaa ja edullista. Kelan päätöksen ansiosta tavoitteemme vaivattomasta lääkärikäynnistä on entistä todennäköisempää saavuttaa jo aiemmin kuin osasimme odottaa, toteaa Meedocin lääketieteellinen johtaja Wille Komulainen.
 
* MeeDocin tutkimus