Näin naisen intiimialue muuttuu vuosikymmenten saatossa

Naisen sukupuolielimet vanhenevat siinä, missä keho muutenkin. Jokainen vagina on toki yksilöllinen, mutta kaikki alapäät ikääntyvät jossain määrin samalla tavalla.

Kolmekymppiset

Hormonaalista ehkäisyä käyttävät naiset voivat huomata vaginansa olevan kuivempi tässä iässä. Hormonit ehkäisevät ovulaation, mikä voi rajoittaa luontaista kosteutta.
Useat naiset päättävät, että tämä on hyvä ajankohta lisääntyä. Raskaus ja synnytys vaikuttavat luonnollisesti naisen sukupuolielimiin, ja osa muutoksista voi olla odottamattomia. Jotkut naiset esimerkiksi huomaavat, että raskauden myötä alapäähän voi jopa tulla suonikohjuja johtuen kohdun painosta. Raskaushormonit voivat vaikuttaa myös sukupuolielinten väriin.
Elastisuudestaan johtuen vagina palautuu suurimmassa osassa tapauksia takaisin ennalleen melko pian synnytyksen jälkeen.

Nelikymppiset

Jos olet ajellut aina häpykarvasi, voit alkaa huomata tässä iässä jatkuvan vahaamisen tai sheivaamisen vaikutukset pigmenttimuutoksina. Karvoitus saatta myös alkaa harventua tässä iässä.
Vaginan kuivuus ja elastisuuden väheneminen yleistyvät vaihdevuosien lähestyessä.

Viisikymppiset

Vaihdevuodet tuovat mukanaan huomattavimmat muutokset naisen sukupuolielimiin. Vaginan elastisuus vähenee ja kuivuus yleistyy, mikä voi tuottaa haasteita seksielämälle.
Myös ulkoisten sukupuolielinten ulkonäkö muuttuu tässä iässä, sillä kehon rasvakudos ja kollageenin määrä vähenevät. Ohuempi ja vähemmän elastinen iho saavat koko alueen kutistumaan. Vaginan pH-tasapaino muuttuu vaihdevuosien aikana, minkä myötä infektioriski kasvaa.

Kuusikymppiset

Tässä iässä noin 50-60 prosenttia naisista kärsii vaginan kuivuuden tuomista ongelmista. Usein kuivuudesta muodostuu ikävä kierre, jonka myötä naiset alkavat jännittää seksin harrastamista, sillä olettavat sen sattuvan. Jännittämisen myötä lantionpohjanlihakset kramppaavat. Vaivaan voi saada apua fysioterapiasta.
Lähde: Prevention
Kuva: Pixabay


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.