Naisten intiimituotteen mainonnasta tehty valitus hylättiin

Naisten intiimialueen kuivuus on edelleen vaiettu vaiva Suomessa. Tämä ilmenee myös tunnetun intiimituotteen mainonnan saamassa negatiivisessa palautteessa.

Dr. Wolff on Vagisan-intiimituotteen valmistajana ottanut asiakseen puhua aiheesta avoimesti, josta se on vastaanottanut useita kriittisiä kuluttajayhteydenottoja. Tuotteen televisiomainoksesta on nyt valitettu myös Suomen Mainonnan eettiselle neuvostolle. Valituksen mukaan mainoksen sisältö on sopimaton lapsille ja nuorille, eikä sitä pitäisi näyttää televisiossa ennen kello 22:00. Mainonnan eettinen neuvosto antoi kuitenkin mainokselle vapauttavan lausunnon.
Naisten intiimialueen kuivuuteen tarkoitettua Vagisan-voidetta on mainostettu Suomessa yli neljän vuoden ajan. Mainosmateriaaleissa kerrotaan naisten intiimialueen hyvin yleisestä vaivasta ja Vagisanin käytöstä vaivan hoitoon ja ehkäisemiseen. Kun tuotetta käytetään säännöllisesti, liukuvoidetta ei välttämättä enää tarvita yhdynnässä.

Emättimen limakalvojen kuivuus on edelleen tabu

– Saamamme kriittinen kuluttajapalaute ja valitus Mainonnan eettiselle neuvostolle on osoitus siitä, että naisten intiimialueen kuivuus on edelleen aiheena tabu. Haluamme kuitenkin jatkaa avointa keskustelua aiheesta. Emättimen limakalvojen kuivuus on ongelma, joka vaikuttaa naisten jokapäiväiseen arkeen ja voi rajoittaa elämänlaatua. Haluamme muistuttaa, että vaivaan on saatavilla apua ja haluamme kannustaa naisia toimimaan, sanoo Dr. Wolff.
Lisäksi Dr. Wolff painottaa, että käsittelyyn päätynyt mainos on tyyliltään hyvin neutraali, eikä sisällä mitään lasten silmille sopimatonta.

Joka toiselle naiselle ongelma on tuttu

Tuoreen tutkimuksen* mukaan jopa joka viides suomalainen nainen kärsii tällä hetkellä intiimialueen kuivuudesta, joka on kipeä, arkielämää haittaava vaiva. Toinen viidennes on kärsinyt vaivasta jossain elämänsä vaiheessa. Samaan aikaan naiset pitävät aihetta kuitenkin edelleen tabuna. Lähes 60 prosenttia naisista toivoo, että aihetta käsiteltäisiin enemmän mediassa.
Intiimialueen hormoniton hoitotuote Vagisan lanseerattiin Suomessa vuonna 2011. Vagisan on hormonittomien hoitotuotteiden markkinajohtaja* ja tuotteita on myyty Suomessa jo yli puoli miljoonaa kappaletta vuodesta 2011. Vagisan-tuotteita myydään ja markkinoidaan 25 maassa. Tuotteen mainokset ovat pyörineet suomalaisilla mainoskanavilla vuodesta 2013 alkaen.
* Pharmarket tukkumyyntitiedot MAT 05/2017. Kategoria: Dry mucosae and vagina.
(Kuva Vagisan-mainoksesta)


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta

Jä vastaus

Your email address will not be published.