Nykylääketieteen jättiharppaus – miehet voivat tulla raskaaksi "vaikka huomenna"

Kuten tiedämme, biologiantunnilla opetetaan, että vain nainen voi tulla raskaaksi. Nykylääketieteen ansiosta tämä ei kuitenkaan enää pidä paikkaansa.
Amerikkalaisen hedelmällisyyslääketieteen asiantuntijan tohtori Richard Paulsonin mukaan yhteiskunnan on syytä alkaa varautua siihen, että pian alkaa syntyä ensimmäisiä transsukupuolisten synnyttämiä lapsia.
Lääketieteen kehityksen ansiosta naisen kohtu voidaan nykyisin siirtää toiseen ihmiseen. Monimutkainen operaatio on toistaiseksi suoritettu esimerkiksi Ruotsissa vasta viidelle naiselle, mutta kohdunsiirrot alkavat yleistyä kun asiantuntemus leikkauksesta kasvaa. Kohtu voidaan siirtää yhtä lailla naiseen kuin mieheenkin.
Paulsonin mukaan ei ole mitään anatomista estettä sille, etteikö kohtua voisi siirtää mieheen. Eettisistä syistä johtuen tällä hetkellä kyseessä ovat kuitenkin transsukupuoliset, eli mieheksi syntyneet ja leikkauksen kautta sukupuolensa naiseksi muuttaneet henkilöt. Lääketieteellisesti ensimmäinen kohdunsiirto naiselta transsukupuoliselle voitaisiin Paulsonin mukaan toteuttaa ”vaikka huomenna”.
Kovinkaan mutkattomasta asiasta ei kuitenkaan ole kyse. Vaikka transsukupuoliselle voidaan siirtää kohtu ja hän voi tulla raskaaksi sekä kantaa lasta, synnytys tapahtuu miehen elimistön mukaisen kapeamman lantion vuoksi keisarinleikkauksella. Suurempi huoli on kuitenkin se, että kohdunsiirrosta aiheutuu väistämättä normaalia enemmän riskejä sikiölle. Jos esimerkiksi kohtuun tulee hylkimisreaktiota tai se irtoaa, sikiötä ei voida pelastaa.
Riskeistä huolimatta, toimenpide voi brittiläisten lääketieteen asiantuntijoiden mukaan tulla pian lailliseksi tasa-arvolain takia.
Lähde: The Telegraph


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta