Pureskeletko joskus kynsiäsi? Ehkä lopetat sen tämän artikkelin lukemisen jälkeen.
Australialainen Courtney Whithorn, 20, on aina pureskellut kynsiään. Metro-lehden mukaan Whithornia alettiin kiusata lukiossa 16-vuotiaana, mikä sai hänet ahdistumaan ja hän alkoi pureskella kynsiään enemmän, varsinkin peukalonsa kynttä.
Whithorn kertoo, ettei ollut ymmärtänyt peukalonsa tilaa ennen kuin huomasi käsissään verta vuonna 2014. Hänen peukalonsa kynnestä ei ollut tuossa vaiheessa enää mitään jäljellä. Peukalo alkoi muuttua mustaksi, mutta Whithorn piilotteli sitä häpeissään perheeltä ja ystäviltä. Hän piti tekokynsiä neljän vuoden ajan, mutta päätyi lopulta lääkärille selvittämään, voisiko mustaa leikata pois.
Aluksi oli tarkoitus leikata mustunut kynsipohja pois, mutta näytepaloista ilmeni, että sormessa oli harvinainen ihosyöpä. Whithorn oli kauhuissaan tajutessaan, että oli aiheuttanut itselleen syövän kynsien pureskelulla.
Tilanne paheni entisestään, kun syöpäsolujen poistaminen kolmellakaan leikkauksella ei riittänyt ja Whithorn sai lääkäriltään töihin tekstiviestin, että peukalo piti amputoida. Whithorn kertoo olleensa shokissa luettuaan tekstiviestin.
Lopulta peukalo amputoitiin ja Whithorn halusi kertoa tarinansa nostattaakseen aiheesta keskustelua. Nuori nainen korostaa, että kiusatun täytyy tehdä kaikkensa pitääkseen huolta itsestään ja vastustaakseen kiusaamista.
Kuvat Whithornin peukalosta voi katsoa Metron artikkelista. Kuvat eivät sovellu herkille!
Lähde: Metro