Kyläkauppias Sampo Kaulanen paljasti hiljattain Yökylässä Maria Veitola – ohjelmassa, että on kokeillut laitonta psykedeeliä saadakseen helpotusta vuosikausia jatkuneeseen ahdistukseensa.

Nyt Sampo avautui asiasta myös Instagramin Stories-videolla ja kertoi, että on viimeaikoina yrittänyt kyseenalaistaa elämän varrella oppimiaan malleja ja uskomuksia.

– Ne vaikuttaa kauhean paljon esimerkiksi kokemusten hankkimiseen ja siihen miten elämää elää, eikä suurin osa niistä ole myöskään omia vaan muualta tulleita ja opittuja.

Sampo pohtii videolla, että opitut uskomukset määrittävät lopulta koko elämän.

– Esimerkiksi psykedeelit on aivan täysin demonisoitu. Siitä ei saisi puhua tai sitä ei saisi testailla. Pitää olla vaan, että se on huume, se on huono.

Sampo kertoo alkaneensa pohtia psykedeelejä erityisesti muinaiskansojen kautta.

– Kun ajattelee millainen on ollut alkuperäiskansojen tapa kommunikoida luonnon kanssa ja mistä ne on hakeneet tietoa niin silloin ollaan oltu yhtä luonnon kanssa, Sampo pohtii.

– Siksi olen ajatellut, että siinä on pakko olla jotakin järkeä, että miksi niin on tehty.

Nykyaikaisista hoidoista Sampolla on selkeä mielipide. Ne eivät toimi sillä ihmiset ovat irtaantuneet luonnosta ja itsestään.

– Mielenterveysongelmat vaan lisääntyy. Ei ole ihme että nykyaikainen kilpailuyhteiskunta ajaa mielenterveyden aivan sinne ääriasentoon ja sitä sitten koitetaan hoitaa nappien avulla.

Lue myös:

Tv: Ahdistuksesta kärsinyt Sampo Kaulanen turvautui laittomaan psykedeeliin – ”Olin valmis kuolemaan”

Sampo Kaulanen avautui rehellisesti mielenterveydestään: ”Onhan sitä nyt hel*etin raskasta katsoa!”