Tunnettu juontaja Tuija Pehkonen jakoi huhtikuussa sosiaalisessa mediassa aviomiehensä Eero Ettalan kanssa onnellisen uutisen. Pariskunta odottaa toista yhteistä lastaan, jonka odotetaan syntyvän syksyllä.

Kuluneiden viikkojen aikana Pehkonen on julkaissut itsestään lukuisia näyttäviä ja onnea hehkuvia kuvia omalle Instagram-tililleen. Tänään torstaina (24.5.) Pehkonen kuitenkin paljasti, ettei toinen raskaus ole sujunut täysin ongelmitta.

Pehkonen on lisännyt Instagramiin neljä pysäyttävää kuvaa, joista käy ilmi Pehkosen todellinen vointi läpi alkuraskauden. Yhdessä kuvista Pehkonen makaa sairaalasängyssä tippaletku kädessään.

– Raskaus voi näyttää myös tältä. Ei hehkua, vaan ennemminkin selviytymistä. Pahoinvointia ja oksentamista aamusta iltaan, Pehkonen kirjoittaa rehellisenä julkaisunsa ohessa.

– Yleensä raskaudesta nähdään vai sopivasti kasvanut masu ja hymyilevät tulevat äidit. Seesteiset, onnesta säihkyvät raskauskuvat. Puhutaan raskaushehkusta ja toisen kolmanneksen energiapiikistä, hän lisää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Pehkonen on kärsinyt toisessa raskaudessaan hypermeesistä eli poikkeuksellisen voimakkaasta odotusajan pahoinvoinnista.

– Oksentamista aamusta iltaan, usein 10, välillä 20 kertaa päivässä. Ja pahinta on jatkuva pahoinvointi 24/7. Aamun ensimmäinen ajatus on joka päivä, että olispa jo ilta, juontaja kuvailee.

Koskettavassa kirjoituksessaan Pehkonen kertoo avoimesti ikävästä kokemuksestaan sairaalan päivystyksessä.

– Kertaalleen jouduin tiputukseen. Ensin mut tosin käännytettiin keskellä yötä päivystyksestä taksilla takaisin kotiin. Apua ei ollut saatavilla, vaikka taksikuski joutui taluttamaan mut tiskille, kun omat jalat eivät juuri kantaneet. Aamulla olin riittävän huonossa kunnossa päästäkseni sisään.

Pehkosen kohdalla vaikea pahoinvointi ei onneksi kuitenkaan jäänyt koko raskausajan kestäväksi vaivaksi. Hän kiittää läheisiään ja hoitohenkilökuntaa saamastaan tuesta ja avusta.

– Nyt voin hyvin ja oon superiloinen, että pystyn taas tekemään töitä ja nauttimaan arjesta, Pehkonen iloitsee.

– Tämä kaikki ei tietenkään ole poistanut sitä valtavaa kiitollisuutta, jota koin ja koen päivittäin, mutta arkista elämää se vaikeutti ihan älyttömästi. Hyperemeesi tekee myös mahdottomaksi elämän ihmeellisimmästä ajasta nauttimisen. Vaikka lasta toivoisi kovasti, raskausaika ei välttämättä suju kuin somekuvissa. Kuten ei elämä yleensäkään, hän summaa.

Pehkosen rehellinen ulostulo on kerännyt runsaan määrän tykkäyksiä ja kommentteja. Esimerkiksi Salatut elämät -sarjasta tuttu näyttelijä Hanna Kinnunen kertoo pystyvänsä samaistumaan vahvasti Pehkosen tuntemuksiin.

– I feel you. Mulla oli tuo tila koko raskauden läpi toisen lapsen kanssa. Ei oo helppo rasti. Paljon jaksamista ja hyvää oloa loppuraskauteen sinne, Kinnunen muotoilee.

– Voi Tuija oon niin pahoillani, että tämä on myös sun kohtalo. Mutta sinä selviät, kannustaa toimittaja Irene Naakka, jolla on myös itsellään kokemusta hypermeesistä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Tuija Pehkonen julkaisi ensimmäisen kuvan raskausvatsastaan: ”Niin helpottavaa, ettei tarvitse enää pukeutua kaapuihin”

Tuija Pehkonen ja Eero Ettala paljastivat onnellisen perheuutisen!