Kaikki meistä ovat kuulleet, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Etenkin painonpudottajille painotetaan, ettei aamupalaa kannata jättää väliin.
Ruokatrendien asiantuntija Liz Moskow kertoo, että seuraava trendi aamiaispöydässä on melkoinen yllätys – se on nimittäin suklaakakku. Aamiaiseksi nautitun suklaakakun kerrotaan parantavan keskittymiskykyä ja jopa auttavan pudottamaan painoa.
Tel Avivin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan aamu on paras aika syödä pala suklaakakkua, sillä silloin aineenvaihdunta on nopeimmillaan. Tasapainoisen aamiaisen kanssa syödyn kakkupalan kerrotaan pitävän sokerinhimo kurissa läpi päivän.
Tutkimus kesti 32 viikkoa, ja siinä 193 ylipainoista koehenkilöä jaettiin kahteen ryhmään. Ryhmä A:lle tarjottiin matalahiilihydraattinen aamiainen, joka sisälsi 300 kaloria. Ryhmä B puolestaan sai tasapainoisen, 600 kalorin aamiaisen. Molemmat ryhmät söivät saman kalorimäärän loppupäivän aikana.
Tutkimuksen lopussa ryhmä A oli saanut pudotetusta painosta takaisin keskimäärin 10 kiloa, kun taas ryhmä B:n koehenkilöt pudottivat painoaan keskimäärin 6,8 kiloa.
Tutkija Daniela Jkubowicz totesi, että huolimatta siitä, että molemmat ryhmät saivat saman verran energiaa päivän aikana, matalakalorisen aamiaisen nauttinut ryhmä ei ollut tyytyväinen siihen, mitä he olivat syöneet aamulla. Ryhmän jäsenet joutuivat kamppailemaan sokerinhimoa vastaan koko päivän.
Lähde: Meaww
Kuva: Pixabay