Viha ja rakkaus edustavat ihmisen voimakkaimpia tunteita. Japanilaisen tohtori Masaru Emoton mukaan näillä tuntemuksilla on huomattavasti enemmän voimaa kuin olemme arvanneetkaan.
Emoto perustaa lausuntonsa tutkimuksiin, joissa hän sanoo todistaneensa vedellä olevan ”muisti”. Emoto on kokeillaan osoittanut veden reagoivan sekä sanoihin että tunteisiin ja muuttavan koostumustaan niiden mukaisesti. Ihmisen keho muodostuu suurelta osin vedestä, joten Emoton teorian mukaan negatiivisilla ja positiivisilla sanoilla sekä tunteilla voi olla hyvin suotuisia tai jopa kohtalokkaita vaikutuksia terveyteemme.
Emoto altisti kokeissaan pieniä vesimääriä erilaisille sanoille ja musiikille. Emoton mukaan vesi reagoi ihmisen sanoihin ja sen äärellä soitettuun musiikkiin muuttamalla rakennettaan. Tulokset tulivat vielä selkeämmin esille, kun vesi jäädytettiin. Jääkristallin rakenne muodostui sen mukaisesti mitä veden ympärillä oli tapahtunut. Kun koeryhmän henkilöt kiroilivat, kristallin rakenteesta tuli hyvin epäsymmetrinen. Kun veden luona puhuttiin kauniisti, veden jäätyessä myös kristalli muodostui kauniiksi ja symmetriseksi kuvioksi. Tutkimus todistaa Emoton mukaan ihmisen mielellä ja jopa puheella olevan aitoa voimaa, joka vaikuttaa veden molekyylirakenteeseen.
Toisen vastaavanlaisen ja vähintään yhtä mielenkiintoisen kokeen Emoto teki riisin avulla. Kokeessa laitettiin samaa keitettyä riisiä kahteen eri purkkiin. Tämän jälkeen yhteen purkkiin kohdistettiin päivittäin kiroilua ja vihaa, kun toiseen purkkiin kohdistettiin kauniita sanoja ja rakkautta. Kokeen jatkuessa huomattiin, että riisi jota oli vihattu muuttui mustaksi ja pilaantui erittäin nopeasti. Riisi, jonka äärellä oli puhuttu kauniisti ja jota oli rakastettu, säilyi huomattavasti pidempään pilaantumatta.
Jos Emoton vesi- ja riisikokeisiin on uskominen, ne ovat suorastaan häkellyttäviä osoituksia ihmismielen voimasta. Kokeet voi tehdä myös itse, joskin vesikoe ei ole aivan helpoimmasta päästä. Riisikoe sen sijaan on helposti toteutettavissa. Emoto haastoikin kenen tahansa epäuskoisen tekemään helpon riisikokeen itse. Kokeen tehneet ovat sanoneet tulosten olleen samat kuin Emotolla ja monet ovat myös julkaisseet videon onnistuneesta kokeestaan.
Alla John Vincentin kotioloissa suorittama riisikoe. Katso ja hämmästy!