Tatuointi aiheutti naiselle vakavia oireita 15 vuotta sen ottamisen jälkeen

Lääkärit ovat varoittaneet, että tatuoinneilla voi olla ikäviä sivuvaikutuksia jopa 15 vuotta tatuoinnin ottamisen jälkeen. Australialainen 30-vuotias nainen joutui sairaalaan, kun hänen kainaloidensa imusolmukkeet laajenivat. Nainen pelkäsi, että hänellä on syöpä, mutta lääkärit poistivat patit ja totesivat niiden olevan vaarattomia.
Asiantuntijat totesivat, että imusolmukkeiden turpoaminen oli reaktio tatuointiin, jonka nainen oli ottanut 15 vuotta aiemmin. Naisella oli myös tuoreempi, kaksi ja puoli vuotta sitten otettu tatuointi olkapäässään.
Tapauksesta julkaistiin tutkielma lääketieteellisessä julkaisussa. Siinä todetaan, että lääkäreiden tulisi kysyä lymfoomaa, eli imukudossyöpää sairastavilta potilailta heidän tatuoinneistaan. Imukudosjärjestelmä on kudoksen ja elinten verkosto, joka auttaa kehoa pääsemään eroon myrkyistä. Tatuointimuste saattaa vaikuttaa järjestelmään ja nostaa tatuoitujen henkilöiden riskiä kehittää infektioita.
Tatuointien tiedetään voivan aiheuttaa syöpää. Tutkijat saivat hiljattain selville, että tatuointien kemikaalit voivat kulkea verenkierron mukana ja kasautua imusolmukkeisiin, estäen niitä taistelemasta infektioita vastaan.
Lähde: The Sun
(Kuvituskuva ei liity juttuun)


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.