Naisten kuukautiset voivat aiheuttaa hyvin epämukavia tuntemuksia ja kivuliaita kramppeja vatsan alueella. Verrattain uuden hoitomuodon sanotaan hoitavan tehtävänsä paremmin kuin perinteiset kipulääkkeet.
Lääkekannabista on alettu käyttää yhä enemmän kipujen lievittämiseen ja sairausten hoitoihin. Kannabislääkityksella lievitetään esimerkiksi syövän sädehoitojen, tulehdustautien ja vammojen aiheuttamia kipuja ja sillä lääkitään mm. silmänpainetautia ja unettomuutta.

Vaihtoehtoislääkevalmistaja Foria on laajentanut kannabiksen hoitokohteita kehittämällä naisten kuukautiskipujen hoitoon kannabistamponin (Foria Relief). Vaikka tuotetta sanotaan tamponiksi, kyseessä on itse asiassa vaginapuikko. Kannabista sisältävä puikko työnnetään vaginaan, jossa se alkaa lievittää kipua ja kramppeja 15-30 minuutissa, mutta jotkut ovat kertoneet sen alkaneen vaikuttaa niinkin nopeasti kuin 8 minuutissa.

Yksi pakkaus lääkettä maksaa noin 44 dollaria ja se sisältää 4 kannabispuikkoa. Vaikuttavina lääkeaineina toimivat kannabiksen pääkemikaalit. Lääkkeen ansiosta kivun tunne lievittyy lantion, kohdun ja munasarjojen alueella. Lääke myös myös rentouttaa ympäröivää pehmeää lihaskudosta, mikä helpottaa oloa kuukautisten aikana.
Jos joku miettii onko kannabispuikolla huumaavaa vaikutusta, vastaus on ei. Yhtiön verkkosivujen mukaan huumaavaa vaikutusta ei ole, koska lääke asetetaan puikkona suoraan hoidettavaan paikkaan, jossa se lievittää paikallista kipua ja rentouttaa ympäröivän alueen.
Lähde: The Hearty Soul