Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta tuttu tanssinopettaja Kia Lehmuskoski sairastui masennukseen kilpatanssiuran jälkeen. Hän kertoo nyt Me Naiset -lehdelle ajautuneensa tilaan, jossa ei päässyt edes sängystä ylös.

– Jollain tasolla olen varmaan hävennyt kokemustani niin kauan, että siitä puhuminen tuntui tosi vaikealta. En ole puhunut tuosta ajasta oikein ystävillenikään, Kia kertoo lehdelle.

Kian tanssiura loppui 23-vuotiaana, kun hänen tanssipari ilmoitti, ettei halua jatkaa kisaamista. Kia syyllisti itseään, ettei ollut tarpeeksi hyvä, että pari olisi halunnut jatkaa hänen kanssaan. Tanssiuran jälkeen hän ajautui Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan ja sai pestin.

Kiireen keskellä hän alkoi voida pahoin.

– Kun ahdistus ja paha olo alkoivat kasvaa, minun oli pakko hakea sairauslomaa. Kun en päässyt enää sängystä ylös, ymmärsin, että minun piti hakea apua jostakin.

Häpeästä huolimatta hän hakeutui psykologille ja sai diagnoosin urheilu-uran jälkeinen masennus. Sairausloman jälkeen hän palasi takaisin Tanssii tähtien kanssa -opettajaksi.

Hän avautuu lehdelle myös kouluajastaan, jolloin koki rajua kiusaamista.

– Kerran yksi poika veti tuolin altani ja lensin päin patteria. Jouduin tikattavaksi, ja lääkäri sanoi, että jos osuma olisi tullut muutaman sentin päähän, olisin halvaantunut.

Lähde: Me Naiset