Tuhannet ihmiset jonottivat sateessa tuntikausia selvittääkseen, voivatko he luovuttaa kantasolujaan syöpäsairaalle pojalle

Tämä jos mikä on hieno osoitus siitä, miten paljon maailmasta löytyy hyvyyttä!

Lähes 5 000 ihmistä jonotti sateessa tuntikausia saadakseen selville, pystyisivätkö he luovuttamaan kantasolujaan viisivuotiaalle pojalle, joka taistelee harvinaista syöpää vastaan.

Vaikuttava kansainvaellus lähti liikkeelle Englannissa sen jälkeen, kun pojan vanhemmat olivat tehneet julkisen vetoomuksen poikansa pelastamiseksi.

Englannin Worcesterissa asuva Oscar Saxelby-Lee, 5, sairastaa akuuttia lymfoplastista leukemiaa. Hänet diagnosoitiin joulukuussa ja hän on jo saanut sairauteen kemoterapiaa, mutta hän tarvitsee tehokkaampaa hoitoa. Lääkärien mukaan pojalla on enää kolme kuukautta aikaa löytää sopiva kantasolujen luovuttaja.

Testit luovuttajan löytämiseksi tehtiin pojan koululla, jonne kerääntyi mahtava määrä ihmisiä. Peräti 4 855 ihmistä jonotti tuntikausia sateessa testiä varten.

Alla kuvassa Oscar sekä hänen äitinsä Olivia ja isänsä Jamie.

Kemoterapia tuhoaa syöpäsoluja, mutta samalla tuhoutuu myös terveitä soluja. Kantasolusiirrossa luovuttajan kantasolut korvaavat vastaanottajan verisoluja, jotka ovat sairastuneet tai vaurioituneet kemoterapiassa. Kantasolusiirron ansiosta vastaanottajan keho pystyy kestämään suurempaa määrää kemoterapiaa ja muita syöpähoitoja.

Ennätysmäisen suuren ihmisjoukon innokkuus kantasolusiirtoon herättää kunnioitusta myös siinä mielessä, että kantasolut kerätään luuytimestä.

Lähde: Daily Mail

Kuvat: Facebook / Olivia Saxelby


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.