Tutkimus paljasti miten univaje vaikuttaa ulkonäköösi – tulokset eivät mairittele

Tuliko nukuttua huonosti viime yönä? Jos tuli, tuoreen tutkimuksen mukaan on hyvin todennäköistä, ettet ole tänään viehättävimmilläsi.
Ruotsalaistutkimuksessa selvitettiin, kuinka paljon unen puute vaikuttaa siihen, miten viehättävänä henkilöä pidetään. Tutkijoilla on valitettavasti huonoja uutisia niille, jotka yrittävät sinnitellä vähillä yöunilla. Jo pari huonosti nukuttua yötä riittää siihen, että henkilö näyttää selkeästi ”rumemmalta”.
Tutkimuksessa käytettiin terveiden ja nuorten oppilaiden kuvia, jotka oli otettu joko kahden normaalisti nukutun yön, tai vain muutaman tunnin yöunien jälkeen. Tutkijat pyysivät 122 ihmistä arvioimaan kuvien henkilöiden ulkonäkö. Osallistujia pyydettiin arvioimaan kuinka terveiltä, viehättäviltä, luotettavilta ja uneliailta kuvien henkilöt näyttivät.
Keskimäärin osallistujat halusivat 2,1 prosenttia vähemmän todennäköisesti tutustua ihmisiin, joilla oli univajetta. Lisäksi täydet yöunet nukkuneet ihmiset arvioitiin kuvien perusteella viehättävämmiksi ja terveemmiksi.
Lähde: Glamour


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Suosikkileffat ja -sarjat nyt ilmaiseksi - Lue lisää tästä!
Suosikkileffat ja -sarjat nyt ilmaiseksi - Lue lisää tästä!