Unien tulkinta herättää usein kysymyksiä. Oletko joskus ihmetellyt, mikä laukaisee mielikuvituksesi ja aiheuttaa eläviä unia – tai painajaisia?

Useimmat unet alkavat REM-vaiheessa, jolloin uni on syvimmillään ja aivot ovat aktiivisessa tilassa. NREM-uni taas saattaa sisältää painajaisia.

Sigmund Freud totesi aikoinaan, että unet paljastavat syvimmät ja tajuttomimmat himomme erilaisten symbolien avulla. Freudin mukaan unessa esiintyvä symboliikka pyörii seksuaalisuuteen liittyvien asioiden ympärillä, joita ovat esimerkiksi sateenvarjot, puut, seipäät, suihkulähteet, miekat ja tuliaseet. Nämä kuvastavat miehistä fallosta. Naisilla vastaavat esineet ovat hedelmät, suut, kirkot, paperiset esineet, pullot ja laivat.

Tietyt unissa nähtävät tilat voivat olla hyvin epämiellyttäviä. Tästä hyvä esimerkki on oleminen alastomana julkisella paikalla. Miten kyseistä unta tulkitaan?

Olotila on hyvin yleinen ja sitä voidaan tulkita monella tavalla, riippuen siitä, miten se saa sinut tuntemaan. Mikäli tunnet olosi mukavaksi, niin uni voi symboloida vapautta ja itsevarmuutta, antaen näin vallan tunnetta.

Mutta jos alastomuus saa sinut tuntemaan itsesi poissaolevaksi, niin se voi olla heijastusta turvattomuuteen.

Yritä käyttää aikaa siihen, miltä sinusta tuntui unesi jälkeen ja peilata sitä sitä seuranneeseen päivään.

Myös hampaiden putoaminen suusta mielletään yleisiin unissa tapahtuviin asioihin. Kyseinen asia voi olla mitä tahansa yhden hampaan heilumisesta aina koko purukaluston putoamiseen suusta.

Tämä symboloi yleensä yksilön voimattomuutta tai havaintoa, jonka mukaan elämä ei ole hallinnassa. Tämäntyyppisen unen näkeminen kuitenkin tarkoittaa, ettet ole yksin asian kanssa.

On tärkeää sisäistää unesi asiayhteys ja miltä se sai sinut tuntumaan. Unet ovat vain juuri niin voimakkaita kuin sallit niiden olevan.

Kun näet unia seuraavan kerran, niin mieti, miten voit valjastaa ne hyödyttämään jokapäiväistä elämääsi. Harkitse myös unipäiväkirjan kirjoittamista, pitääksesi itsesi ajan tasalla unistasi.

Lähde: The Sun

Kuvituskuva: Pixabay