Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on antanut haastattelun New Yorker -lehdelle, jossa hän sanoo että marijuana ei ole vaarallisempaa kuin alkoholi.
Enemmistö amerikkalaista kannattaa marijuanan laillistamista ja nyt myös Obama on liittynyt kannattajien joukkoon. Obaman mukaan marihjuana ”ei ole kovin terveellistä, mutta ei myöskään niin haitallista kuin jotkut väittävät.”
Obama on polttanut marijuanaa nuorempana ja hänen mielestään pilven polttaminen on huono tapa, kuten tupakan poltto, mutta hänen mielestään marijuana aiheuttaa vähemmän fyysistä haittaa yksittäiselle käyttäjälle kuin alkoholi. Obama sanoo kuitenkin haastattelussa, että ei kannata pilven polttoa, koska ”se on huono idea, ajanhaaskausta, eikä kovin terveellistä.”
Obaman mielestä ei ole reilua, että tiettyjen väestönosien nuoria ja yksittäisiä käyttäjiä vangitaan pitkiksi ajoiksi samasta, mihin lakien kirjoittajat ovat todennäköisesti myös itse syyllistyneet.
Viime elokuussa Obaman hallitus ei vastustanut Washingtonin ja Coloradon osavaltioiden päätöstä laillistaa marijuanan käyttö viihdetarkoitukseen. Tätä ennen Obama ei ole ottanut kantaa laillistamiseen, mutta sanoo nyt haastattelussa, että huumelakiuudistuksen täytyy edetä, koska ”yhteiskunnalle on tärkeää, että ei olla tilanteessa jossa suuri määrä ihmisiä on jossain vaiheessa rikkonut lakia, mutta vain muutamat valitut saavat siitä rangaistuksen.” Tällä hetkellä Washingtonin ja Coloradon osavaltioita lukuunottamatta marijuana luokitellaan Yhdysvalloissa vaarallisimpien huumeiden joukkoon, johon kuuluvat myös esim. heroiini, ekstaasi ja LSD.
[button1 url=https://metropoli.dev.kingmuffin.com/kilpailut/shoppaile-anun-kanssa-tallinnassa-tama-kilpailu-vain-naisille]VOITA LUKSUSMATKA JA 1000 € SHOPPAILURAHAA TALLINNAAN![/button1]