Hyviä uutisia kaikille pierupirkoille ja -pettereille sekä heidän kumppaneilleen.
Pierujen haisteleminen on nimittäin terveellistä, todetaan Exeterin yliopiston suorittamassa tukimuksessa. Ja mikä uskomattominta, pieruja haistelemalla voit jopa pidentää elinikääsi.
Pierujen haistelemisen terveysvaikutukset aiheutuvat tietystä pierun sisältämästä kaasusta, jonka on huomattu auttavan kehoa taistelemaan sairauksia vastaan. Pierujen pahan hajun aiheuttaa rikkivety, joka haisee aivan mädäntyneeltä kananmunalta, mutta pieninä annoksina saatuna se itse asiassa auttaa estämään soluvaurioita ja siten pidentää elinikääsi.
Pieruissa olevat kaasut voivat yllättäen vähentää riskiä sairastua useisiin vakaviin sairauksiin, kuten syöpään sekä aivo- ja sydänkohtaukseen. Tutkimuksissa niiden on myös todettu ehkäisevän reumaa ja myöhemmässä iässä dementiaa.
Tutkimusten pohjalta on kehitetty yhdiste, AP39, jonka uskotaan olevan tulevaisuudessa avuksi monien sairauksien hoidossa.
Kun siis seuraavan kerran kumppanisi suhtautuu närkästyneenä pieruusi, voit sanoa tehneesi sen hänen parastaan ajatellen!
Lähde: Men’s Health
Kuva: Pixabay