Kolmeminuuttinen video havainnollistaa, miten naisen ihannevartalo on muuttunut historian saatossa. Välillä muodissa ovat olleet kurvit ja välillä jopa sairaalloinen laihuus, eivätkä naisiin kohdistuvat ulkonäköpaineet ole ainakaan hellittämässä nykypäivänä.
Muinaisen Egyptin aikaan vuosina 1292-1069 ennen ajanlaskun alkua naisilla suosittiin hoikkaa vartaloa, kapeita hartioita, korkeaa vyötäröä ja symmetrisiä kasvoja. Antiikin Kreikassa 500-300 eaa. arvostettiin puolestaan pyöreämpiä muotoja ja vaaleaa ihoa.
Kiinassa Han-dynastian aikaan vuosina 206 eaa. – 220 jaa. naisilla ihailtiin kapeaa vyötäröä, vaaleaa ihoa, suuria silmiä ja pieniä jalkoja. Italian renessanssin aikaan vuosina 1400-1700 ihailtiin pyöreämpää vartaloa, muhkeaa povea, leveää lantiota ja vaaleaa ihoa.
Viktoriaanisessa Englannissa vuosina 1837-1901 suosiossa olivat pyöreä, täyteläinen vartalo ja korsetilla kapeaksi kiristetty vyötärö. 1920-luvulla puolestaan muodissa olivat litteä rinta, lyhyt polkkatukka ja poikamainen keho.
Hollywoodin kulta-aikaan 1930-1950-luvuilla kurvikas tiimalasivartalo ja suuret rinnat olivat jälleen suosiossa, kun taas 1960-luvulla ihailtiin hoikkuutta, pitkiä sääriä ja nuorekasta vartaloa.
Huippumallien kulta-aikana 1980-luvulla hoikka, mutta kurvikas vartalo, pituus ja treenatut käsivarret olivat valttia. Heroiini-chic-tyyli toi 1990-luvulla muotiin sairaalloisen laihuuden, adrogyyniyden ja hauraan ulkomuodon.
Postmoderni kaunotar 2000-luvun alusta tähän päivään tavoittelee litteää vatsaa, suuria rintoja ja takapuolta, terveyttä huokuvaa ihoa ja reisirakoa. Monet tavoittelevat ihanneulkonäköä kauneuskirurgian keinoin.

Video: YouTube / Buzzfeed