Uudistettu tekniikan ja digitaalisuuden DigiExpo avaa ovensa 4.– 6.11. Messukeskuksessa Helsingissä.
DigiExpon ”Tulevaisuus on täällä” -alueella on esillä mm. Suomen suurin 3D-tulostin ja älyvaatteita. Myös ajoneuvojen osalta on esillä Tesla-sähköauto, aurinkosähköllä kulkeva Solarboat-kilpavene, uusin Segway ja sotilaskäyttöön tarkoitettu Protolabin miehistönkuljetusvaunu.
3D-tulostus ja älyvaatteet
Millainen on 3D-tulostuksen tulevaisuus? Ala kehittyy vauhdilla ja tavallisen kuluttajan ulottuville tulee yhä isompia tulostimia. Samalla kun laitteet kehittyvät, voimme tulostaa esineitä uusille materiaaleille. 3D-tulostuksesta povataan kasvun alaa, joka voi työntää Suomen talouden uuteen nousuun. Tulevaisuus on täällä  alueen yhtenä vetonaulana toimii 3D-tulostin, jolla voi tulostaa esim. suuria huonekaluja.

Älyä ei ole vain puhelimissa, ns. ”wearables” laajenee käsitteenä. Älyvaatteita valmistavat myös kotimaiset merkit, kuten esimerkiksi Reima, joka on yhteistyössä Suunnon kanssa toteuttanut Reima GO -konseptin, joka on esillä Tulevaisuus on täällä -alueella.
Ajopelien eliitti ”Tulevaisuus on täällä” -alueella
Sähköautomaailman uusinta uutta edustaa messuilla Teslan Model S -malli. Teslan katumaasturi on varustettu esim. näyttävillä haukansiipiovilla sekä useilla futuristisilla teknisillä ratkaisuilla. Solarboat on puolestaan pelkällä aurinkosähköllä kulkeva kilpavene, jonka ovat rakentaneet messuvieraiden katsatettavaksi Kymeenlaakson ammattikorkeakoulun opiskelijat. Vene on rakennettu Hollannissa ja se on 7 metriä pitkä ja 1,6 metriä leveä. Painoa erikoisveneellä on 120 kiloa ja koko kansi on täynnä aurinkopaneeleja. Kulkuneuvoista on myös esillä Segway Ninebot Mini Pro. Siinä on polviohjaus, joka jättää kädet vapaaksi, eivätkä epätasaisetkaan pinnat ole ongelma. Laitteen erikoisuutena on ns. kävelykeppitoiminto, jonka avulla laitetta voi kauko-ohjata älypuhelimen sovelluksella. Suomesta löytyy myös paljon vankkaa osaamista erikoisajoneuvoihin. Yksi alan nuorista toimijoista on Protolab Oy, joka marssittaa suunnittelemansa kuusipyöräisen sotilaskäyttöön soveltuvan miehistönkuljetusajoneuvon Tulevaisuus on täällä -alueelle.
Messukeskus järjestää DigiExpon yhteistyössä alan toimijoiden kanssa 4.–6.11.2016 Helsingissä. Samaan aikaan myös GameXpo, Skiexpo, BoardExpo ja Lätkä & Säbä.
GameXpo-messuilla kaikki pelaamisesta
Uusi, kaikenikäisten pelaajien GameXpo 4.– 6.11.Messukeskuksessa on kansallisen Peliviikon lähtölaukaus. Ohjelma kattaa kaiken pelaamiseen liittyvän asiantuntijoiden paneelikeskusteluista peliturnauksiin.
Pelikasvattajien verkoston yhteisosastolla on mukana mm. KAVI, Kansallinen Audiovisuaalinen Instituutti. Messuosastolla voi pelata valtavirrasta poikkeavia pelejä ja osallistua myöhemmin marraskuussa vietettävän Peliviikon pohjoismaiseen slither.io -selainpeliturnaukseen. Lisäksi messuvieraille tarjoutuu mahdollisuus keskustella digitaalisesta pelaamisesta ja kasvatukseen liittyvistä kysymyksistä järjestöjen ja virastojen asiantuntijoiden kanssa. Osastolla on jaossa myös maksuttomia pelikasvatusaineistoja vanhemmille ja opettajille.
Pelaamisen tulevaisuus -paneeli
Lauantaina 5.11. klo 15.30 pidettävän paneelikeskustelun aiheena on pelaamisen tulevaisuus. Pelaaminen muuttuu ja uudistuu jatkuvasti. Pelikonsoleista julkaistaan yhä nopeampaan tahtiin uusia versioita, virtuaalitodellisuudesta on tullut todellisuutta ja Pokémon Go yllätti täysin mobiilipelien osalta. Mitä videopelien maailmassa tapahtuu ja miltä tulevaisuus näyttää? Paneelissa ovat mukana pelejä ja teknologiaa työkseen tekevät pioneerit Mikael Kasurinen (Remedy Entertainment), Sampo Lappalainen (Umbra 3D), Mikael Haveri (Housemarque), Miika Huttunen (Pelaaja-lehti), Mikko Wilkman (Grand Cru) ja Antti Ilvessuo (RedLynx). Paneelikeskustelua vetää Thomas Puha (Remedy Entertainment).
Pelaamista ja muuta ohjelmaa laidasta laitaan
Kahdeksan parasta suomalaista joukkuetta pelaa ASUS ROG GameXpo 2016 Counter-Strike Global Offensive ‑turnauksessa 10 000 USD palkinnosta. Tapahtumassa pelataan myös Pokkén Tournament -miniturnaus. Konsolipeleistä ovat messuilla mukana Xbox, PlayStation ja Nintendo. Lisäksi mukana ovat perinteisemmät lautapelit. Monipuoliseen ohjelmaan kuuluvat myös cosplayn SM-kisat ja Vuoden Pelikehittäjä 2016 -julkistus. Messujen perhepäivänä su 6.11. on mm. ’Legendoja ja sankareita’ -peli- ja elokuvamusiikin konsertti lapsille. Live-konsertissa esiintyy Quinsonitus.
Messukeskus järjestää GameXpon yhteistyössä pelialan toimijoiden kanssa 4.– 6.11.2016 Messukeskuksessa Helsingissä. Samaan aikaan myös DigiExpo, Skiexpo, BoardExpo ja Lätkä & Säbä. GameXpo on vastuullinen pelitapahtuma, jossa yhteistyökumppaneiden tulee noudattaa kuvaohjelmalakia.
Lisätiedot: www.digiexpo.fi, www.gamexpo.fi.