[jwplayer]http://youtu.be/vYaS8CAg68k[/jwplayer]
Useita pelialan palkintoja ansainnut The Last of Us saa jatkoa uuden ladattavan Left Behind -lisäosan myötä. Kesällä 2013 ilmestynyt tarinallinen toimintapeli on nauttinut sekä yleisön että kriitikoiden ihailusta ja edustaa yhä lajityyppinsä ehdotonta kärkikastia. Nyt ilmestyvä seikkailu pohjautuu tapahtumiin ennen ensimmäisen pelin käänteitä, ja se nähdään yksinoikeudella PlayStation®3 (PS3™)-järjestelmällä.
The Last of Us: Left Behind sijoittuu ensimmäisen pelin tapaan post-apokalyptiseen maailmaan, jossa aggressiivinen sieni-infektio on muuttanut valtaosan väestöstä hengenvaarallisiksi olioiksi. Ankarat olosuhteet ja niukat resurssit pakottavat etsimään jatkuvasti uusia selviytymiskeinoja ympäristössä, jossa uhkana ovat paitsi tartunnan saaneet ihmiset myös muut selviytyjät. Pääosissa nähdään alkuperäisestä tarinasta tuttu Ellie sekä kokonaan uusi hahmo Riley, joka on kasvanut sotilaslaitoksen tiukan kurin alla yhdessä Ellien kanssa. Tarinan kaksikko päättää kuitenkin poistua laitoksesta omille teilleen, mikä vie heidät kohti käänteentekevää ja vaarallista seikkailua.
Alkuperäiseen yksinpelikampanjaan pohjautuva Left Behind -lisäosa esittelee jälleen taidokasta dialogia, koskettavia juonenkäänteitä ja visuaalisesti näyttäviä maisemia, jotka on esikuvalleen uskolliseen tyyliin mallinnettu pikkutarkasti. Lisäosan myötä Elliestä tulee tarinan pelattava päähahmo, minkä lisäksi mukana on myös uusia pelillisiä ominaisuuksia. Pelaajan on tehtävä entistäkin vaikeampia valintoja selviytyäkseen romahtaneessa maailmassa, jossa omat arvot on määriteltävä yhä uudestaan.
Ennakkosuosikiksi povattu The Last of Us ylitti ilmestyessään odotukset moninkertaisesti, ja se valittiin useaan otteeseen vuoden 2013 parhaaksi peliksi sekä kotimaisessa että kansainvälisessä mediassa. The Last of Us nousi jo julkaisuviikollaan kotimaan myydyimmäksi peliksi, minkä jälkeen Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys Figma ry on myöntänyt pelille myyntilukuihin perustuvan kultapelipalkinnon.
Helmikuussa 2014 The Last of Us voitti kymmenen ehdokkuutta yhdysvaltalaisen AIAS-akatemian vuotuisessa D.I.C.E Awards -tilaisuudessa, jota on tituleerattu myös pelialan ”Oscar-gaalaksi”. Peli sai tunnustusta muun muassa visuaalisesta toteutuksesta, tarinasta ja näyttelijäsuorituksesta, minkä lisäksi se valittiin sekä vuoden seikkailupeliksi että vuoden parhaaksi peliksi 2013.
The Last of Us: Left Behind ilmestyy PlayStation®3 (PS3™) -järjestelmälle huomenna 14.2.2014. Pelin ikäraja on 18 vuotta ja se on ladattavissa PlayStation®Storesta.